UNAI SUDRABS EIROPAS JUNIORU KAUSĀ ATĒNĀS

Nedēļas nogalē Grieķijas galvaspilsētā Atēnās pulcējās 300 jauno džudistu, lai Eiropas junioru kausā noskaidrotu labākos. Sudraba medaļu šajās sacensībās izcīnīja mūsu kluba pārstāve Una Dolgiļeviča (-78kg)!

Unai šoreiz neierasti mazs pretinieču skaits (10), tādēļ pirmā cīņa jau ceturtdaļfinālā. Pārspējusi Turcijas sportisti, pusfinālā mūsu džudiste bija pārāka arī par Azerbaidžānas vienaudzi, bet finālā tomēr atzina Ukrainas pārstāves pārākumu. Aktuālajā pasaules junioru reitingā Unai pašlaik 5.vieta.

KYODAI krāsas Atēnās aizstāvēja arī Emīls Potapovs (-73kg), kurš pirmajā cīņā bija brīvs, bet otrajā uzvarēja Izraēlas sportistu. Diemžēl nākamajā kārtā tika piedzīvota neveiksme cīņā ar Serbijas džudistu. Tālākām cīņām Emīls nekvalificējās.

Latvijas komanda šajā turnīrā izcīnīja arī vienu bronzas medaļu – tā tika Maksimam Duinovam (-90kg).

Turnīra kopvērtējumā bagātīgākā medaļu raža Izraēlas sportistiem (četras zelta, viena sudraba un četras bronzas godalgas), aiz viņiem palika Turcijas (divi zelti, pa trim sudrabiem un bronzām) un Azerbaidžānas (divi zelti un divi sudrabi) džudisti. Latvijas komandai 11.vieta starp 27 valstīm.

 

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Una Dolgiļeviča (-78kg) 2. +2/-1 10 775
Emīls Potapovs (-73kg) +1/-1 42 80