APRĪĻA DŽUDOKA – MARKUSS ZUĢICKIS

Uzvara džudo sacensībās Jonavā un starptautiskajā KYODAI turnīrā liecina par to, ka Markuss ļoti mērķtiecīgi dodas pretī lieliem panākumiem, un, cerams, šajā ceļā neapstāsies! Protams, ir jāturpina pilnveidoties, lai sasniegtu vēl augstākus rezultātus. Patīkami, ka puisis ir disciplinēts, pieklājīgs un atsaucīgs, neatsakot palīdzību ne treneriem, ne kluba biedriem.

Piedāvājam nelielu sarunu ar mēneša džudistu:

Kāds ir Tavs lielākais sasniegums džudo?

-Manuprāt, šī brīža mani lielākie sasniegumi ir 2021.gadā izcīnītā 1.vieta Latvijas atklātajā kausā  U-14 Ērika Lieknes piemiņai un iespēja pārstāvēt Latviju Pasaules skolēnu sporta spēlēs Serbijā.

Vai tas, ka esat trīs brāļi vienā klubā un vienā sporta veidā, palīdz vai traucē?

-Dažreiz man nedaudz tas traucē, jo ir sacensības kopā, un es par viņiem satraucos, līdz ar to nespēju 100% domāt par savām cīņām. Bet kopumā ir forši, ka mēs visi trīs esam kopā – treniņos, nometnēs un džudo svētkos.

Kāds ir Tavs džudo sapnis?

-Mans lielais sapnis ir kvalificēties un piedalīties olimpiskajās spēles. Bet līdz tam vēl tāls ceļš ejams, jāpiepilda arī mazie sapnīši.

Vai Tev ir kāds hobijs, ar ko nodarbojies brīvajā laikā?

-Futbols, brīvajā laikā cenšos ar draugiem uzspēlēt.

Džudo tehnikas paņēmiens, kurš Tev atnesis visvairāk uzvaru?

-Man laikam ir divi, o-goshi un ura-nage.

Vai Tu piekristu apgalvojumam, ka sports norūda cilvēku un palīdz realizēt dzīvē nospraustos mērķus? Kāpēc? (jautājumu uzdod marta džudistes Anna Gulīte un Una Dolgiļeviča)

-Jā, jo sports palīdz cilvēkam būt izturīgākam un spēcīgākam. Manuprāt, sportisti ļoti mērķtiecīgi iet uz uzvaru, un tas palīdz arī dzīvē sasniegt daudzus mērķus.

Tavs jautājums nākamā mēneša džudistam?

-Cik daudz laika tev no ikdienas aizņem džudo?