ARĪ KYODAI DŽUDISTI PĀRSTĀV LATVIJU EYOF

Slovākijas pilsētā Banska Bistricā no 24.-30. jūlijam norisinājās Eiropas Jaunatnes Olimpiskais festivāls (EYOF), kurš zem olimpiskā karoga pulcēja 50 valstu jaunos atlētus. Latviju šajā forumā pārstāvēja 34 sportisti, kuri startēja septiņos sporta veidos: vieglatlētikā, badmintonā, džudo, šosejas riteņbraukšanā, peldēšanā, tenisā un vingrošanā. Latvijas izlases sastāvā bija arī divi KYODAI džudisti – Kristiāna Jurkevica (-70kg) un Emīls Potapovs (-73kg), kuri turnīru noslēdza dalītā 9.vietā.

Emīls cīņas uzsāka pārliecinoši, izcīnot uzvaras pār Itālijas un Lielbritānijas sportistiem. Pēc tam zaudējums Ukrainas vienaudzim, kurš vēlāk izcīnīja bronzas medaļu, bet gandarījuma turnīrā piekāpšanās arī Čehijas sportistam. Kristiāna pirmajā kārtā bija brīva, bet otrajā cīņā zaudēja Gruzijas džudistei (arī nākamajai bronzas medaļas ieguvējai). Gandarījuma cīņās pirmā uzvara pār Slovākijas vienaudzi, bet pēc tam zaudējums Itālijas sportistei.

Augstāko rezultātu no Latvijas džudistiem sasniedza Matīss Zeiļa (-81kg), izcīnot bronzas medaļu. Džudo turnīra kopvērtējumā uzvarēja Nīderlandes sportisti, aiz viņiem Ukrainas un Gruzijas izlases. Savukārt jaukto komandu cīņā par uzvarētājiem kļuva Azerbaidžānas džudisti, finālā pārspējot Ukrainas komandu. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Izraēlas un Gruzijas izlases.

Kopumā Latvijas jaunie atlēti tika pie trīs godalgām – džudo bronzai pievienojās arī sudrabs septiņcīņā un bronza 1500m skrējienā.

Ļoti pārliecinoši EYOF kopvērtējumā uzvarēja Itālijas sportisti, izcīnot 21 zelta medaļu. Aiz viņiem Spānijas sportisti ar deviņām un Vācijas izlase ar astoņām zelta godalgām, Atzīstami startējuši mūsu kaimiņi lietuvieši, kuriem četras zelta medaļas un 13. vieta. Igaunijai 28.vieta, bet Latvijai 31.vieta kopvērtējumā.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Emīls Potapovs (-73kg) 9. +2/-2 29 180
Kristiāna Jurkevica (-70kg) 9. +1/-2 21 115