RĪGĀ PIRMO REIZI NOTICIS EIROPAS KAUSS DŽUDO PIEAUGUŠAJIEM

Pagājušajā nedēļā Latvijas džudo piedzīvoja vēsturisku brīdi – pirmo reizi mūsu valstī norisinājās Eiropas kauss džudo pieaugušajiem, kurā piedalījās 16 valstu džudisti. Tiesības sarīkot šo sporta forumu Latvijas džudo federācija ieguva, arī pateicoties veiksmīgi sarīkotajam Eiropas kadetu čempionātam pirms gada.

Kaut gan pirmajā reizē dalībnieku skaits nebija ļoti liels (108 sportisti), klātesošajiem bija iespējams vērot augstvērtīgu džudo profesionāļu izpildījumā. Nenoliedzami par turnīra lielāko zvaigzni varam dēvēt četrkārtējo pasaules čempioni (divas uzvaras pieaugušo konkurencē, pa vienai kadetu un junioru vecumā), olimpiskās bronzas medaļas ieguvēju Tokijā – Ukrainas pārstāvi Darju Bilodidu, kura arī Rīgā neatstāja nekādas cerības savām pretiniecēm.

Latviju šajā turnīrā pārstāvēja liela komanda – 26 sportisti. Prieks, ka savās mājās tika izcīnīta arī viena zelta medaļa: to kategorijā līdz 66kg ieguva Entonijs de Anželiss. Vēl Latvijas izlases kontā arī trīs bronzas godalgas, divas 5.vietas un četras 7.vietas, bet kopvērtējumā – 5.vieta. Par turnīra uzvarētājiem kļuva Ukrainas džudisti (četri zelti, divi sudrabi, piecas bronzas), aiz sevis atstājot Izraēlas (pa diviem zeltiem un sudrabiem, četras bronzas) un Itālijas (pa vienai katra kaluma medaļai) komandas.  

Latvijas izlasē bija arī mūsu kluba džudists Andis Dolgiļevičs (-73kg), kurš pirmajā cīņā atzina zviedru džudista pārākumu, bet gandarījuma turnīram nekvalificējās.

Cerams, ka Eiropas kauss pieaugušajiem Rīgā atgriezīsies arī nākamajā gadā, bet jau drīz – oktobrī, mūsu galvaspilsētā ieradīsies Eiropas spēcīgākie kadeti, lai noskaidrotu labākos kārtējā Eiropas kausu tūrē.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Andis Dolgiļevičs (-73kg( -/-1 22 30