TOMASAM BRONZA, ŅIKITA PIEKTAIS EIROPAS ČEMPIONĀTĀ KADETIEM

Teicamu sniegumu parādījuši mūsu sportisti Tomass Manfelds un Ņikita Afanasjevs (abi -90kg), startējot Eiropas čempionātā kadetiem, kurš pagājušajā nedēļā norisinājās Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā. Tomass izcīnīja bronzas medaļu, bet Ņikita – augsto piekto vietu. Diemžēl izloze mazliet “iegrieza” mūsu puišiem, jo viņiem nācās cīnīties par vienu medaļu.

“Lielisks rezultāts, bet ar mazu rūgtumiņu, ka par 3. vietu savā starpā cīnījās abi mūsējie,” atzīst KYODAI vadītājs Gatis Mīlenbergs. Apziņa, ka bronzas medaļa būs, bijusi laba, taču tajā pašā laikā bijis skaidrs – kāds no sportistiem būs bēdīgs, un šoreiz tas bija Ņikita. “Abi puiši ir malači, visu sezonu viņi bija starp kategorijas līderiem, un abi ir kvalificējušies dalībai kadetu pasaules čempionātā,” uzsver Gatis. “Protams, gribējies Tomasu redzēt finālā un Ņikitas uzvaru par lietuvieti, bet šajā reizē lietuvietis, kuru Tomass uzvarēja KYODAI turnīrā, bija pārāks,” norāda treneris.  

Latviju šajā čempionātā pārstāvēja 12 sportistu, vēl vienu trešo vietu izcīnīja Aleksandrs Avdejevs (-73kg). Valstu kopvērtējumā, kurā netika ņemti vērā “individuālo neitrālo sportistu’’ rezultāti, godalgotās vietas Polijai, Serbijai un Vācijai. Latvija ierindojās dalītajā 14.vietā 44 valstu konkurencē.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Tomass Manfelds (-90kg) 3. +3/-1 42 945
Ņikita Afanasjevs (-90kg) 5. +4/-2 42 860

FOTO: eju.net