LATVIJAI NEVEIKSMĪGS STARTS EIROPAS ČEMPIONĀTĀ JUNIORIEM

Tepat netālu – Igaunijas galvaspilsētā Tallinā – pagājušajā nedēļā uz tatami tikās Eiropas spēcīgākie džudisti un džudistes, lai sadalītu medaļas Eiropas čempionātā junioriem.

Latviju šajā turnīrā pārstāvēja astoņi sportisti, diemžēl mūsu komandas startu nevar uzskatīt par veiksmīgu, jo kopumā tika uzvarēta tikai viena cīņa – tas izdevās mūsu kluba pārstāvim Emīlam Potapovam (-73kg). Viņš pēc brīvas pirmās kārtas bija pārāks pār Armēnijas džudistu, bet pēc tam atzina Francijas vienaudža pārākumu un tālākām cīņām nekvalificējās.

Eiropas čempionātā piedalījās 373 sportisti, pārstāvot 39 valstis. Kopvērtējumā pārāki izrādījās Azerbaidžānas džudisti, kuri izcīnīja četras zelta un pa divām sudraba un bronzas godalgām. Otrā palika Serbijas komanda (trīs zelti, pa vienam sudrabam un bronzai), bet trešie – Francijas džudisti, kuriem divas zelta, viena sudraba un piecas bronzas medaļas. Jāatzīmē arī turnīra rīkotāju – igauņu – desmitā vieta (divas sudraba medaļas). Azerbaidžānas sportisti izcīnīja uzvaru arī jaukto komandu turnīrā.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Emīls Potapovs (-73kg) +1/-1 39 115