TOMASAM SEPTĪTĀ VIETA PASAULES ČEMPIONĀTĀ KADETIEM

Pagājušajā nedēļā Peru galvaspilsētā Limā pulcējās vairāk nekā 400 labāko jauno džudistu, lai savā starpā noskaidrotu pasaules čempionus kadetu vecuma grupā.

Latviju šajā nozīmīgajā turnīrā pārstāvēja trīs sportisti, un divi no viņiem ir mūsējie – Tomass Manfelds un Ņikita Afanasjevs (abi -90kg).

Tomass pirmajā kārtā bija brīvs, otrajā cīņā pārspēja čehu sportistu, bet diemžēl cīņā par apakšgrupas uzvarētāja noskaidrošanu guva traumu, kas – lai arī mūsu džudists to nekādi neizrādīja – nevarēja neatstāt ietekmi uz tālāko turnīra gaitu. Diemžēl arī gandarījuma cīņā piedzīvots zaudējums Zviedrijas vienaudzim. Neraugoties uz to – Tomasa 7.vieta pasaules čempionātā tik un tā ir viens no mūsu kluba audzēkņu lielākajiem panākumiem tik augsta līmeņa turnīros!

Ņikitam šis turnīrs nebija veiksmīgs: piedzīvots zaudējums sacensību pirmajā kārtā. Trešais Latvijas izlases dalībnieks Aleksandrs Avdejevs (-73kg) uzvarēja vienu cīņu, bet pēc zaudējuma nākamajā kārtā tālākām cīņām nekvalificējās.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā uzvarēja Japānas jaunie džudisti, uz “virtuālā” goda pjedestāla “kāpa” arī Azerbaidžānas un Francijas sportisti. Visveiksmīgāk no Baltijas valstīm startēja Igaunijas sportisti, kuriem viena sudraba un viena bronzas medaļa.

Tomasam un Ņikitam šis bija pēdējais gads kadetu vecumā, un KYODAI var būt lepns ar savu audzēkņu sasniegto – izcīnītas medaļas gan Eiropas kausos, gan Eiropas čempionātā! Vēlam puišiem veiksmi un panākumus arī junioru “statusā”!

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Tomass Manfelds (-90kg) 7. +1/-2 21 730
Ņikita Afanasjevs (-90kg) -/-1 21 80

FOTO: IJF.org