KYODAI DŽUDISTIEM ZELTS, SUDRABS UN BRONZA EIROPAS KADETU KAUSA POSMĀ RĪGĀ

Lieliskus džudo svētkus nedēļas nogalē saviem līdzjutējiem un atbalstītājiem sagādāja mūsu džudisti – Eiropas kadetu kausā Rīgā Tomass Manfelds (-90kg) izcīnīja zelta medaļu, Daniels Zvaners (-73kg) sudraba godalgu, bet Ņikita Afanasjevs (+90kg) – bronzu!

Tomasam finālā pretī stājās jau labi zināms pretinieks, Lietuvas pārstāvis Majus Genis (Majus Genys), kuram mūsu sportists piekāpās Eiropas čempionātā. Šoreiz pārāks bija Tomass, un nu savstarpējo cīņu rezultāts ir 2:1 Tomasa labā (viņš lietuvieti pārspēja arī šā gada KYODAI rīkotajā turnīrā). “Zelts sezonas beigās pierādīja, ka Tomass ir viens no Latvijas komandas līderiem,” gandarīts par audzēkņa sasniegumiem ir arī kluba vadītājs Gatis Mīlenbergs.

Daniels, pēc Gata domām, beidzot noticēja sev. Treneri jau iepriekš uzskatījuši, ka Daniels ir gatavs cīnīties par medaļām šāda līmeņa turnīros, bet dažādu apstākļu dēļ viņš līdz šim Eiropas kausos piedalījies maz.

Ņikita nākamajā sezonā startēs kategorijā līdz 100kg, tādēļ jau Rīgas turnīrā viņš izmēģināja spēkus smagākajā svarā (+90kg). “Saprotams, ka pasaules ranga līderi, kurš sver daudz vairāk, viņam bija grūti “izkustināt”, taču pasvīst viņam lika,” atzīst Gatis.

KYODAI komandā šajā turnīrā pavisam bija astoņi sportisti. Labs starts padevās arī Markusam Zuģickim (-66kg), kurš ar trīs uzvarām izcīnīja 7.vietu. Septītais arī Vadims Nesterovs (+90kg), kuram gan viena uzvarēta cīņa. Debiju šāda līmeņa turnīrā piedzīvoja Dmitrijs Kolosovs (-81kg), kuram arī izdevās uzvarēt vienu pretinieku. Toms Kristiāns Birkhāns (-66kg) un Markuss Pavārs (-73kg) sacensības noslēdza ar diviem zaudējumiem.

Eiropas kausa posmā Rīgā piedalījās 265 sportisti no 18 valstīm. Latvija, kā jau turnīra rīkotāji, sacensībās bija sapulcējusi lielu komandu – 58 džudistus. Kopvērtējumā uzvarēja Polijas kadeti, izcīnot sešas zelta, septiņas sudraba un piecas bronzas medaļas. Latvijai – otrā vieta (trīs zelti, divi sudrabi un četras bronzas), savukārt mūsu dienvidu kaimiņi lietuvieši ierindojās trešajā vietā ar divām zelta, trīs sudraba un piecām bronzas godalgām.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Tomass Manfelds (-90kg) 1. +4 17 1015
Daniels Zvaners (-73kg) 2. +4/-1 35 865
Ņikita Afanasjevs (+90kg) 3. +3/-1 12 670
Markuss Zuģickis (-66kg) 7. +3/-2 37 395
Vadims Nesterovs (-90kg) 7. +1/-2 12 305
Dmitrijs Kolosovs (-81kg) +1/-1 24 80
Toms K.Birkhāns (-66kg) -/-2 37 35
Markuss Pavārs (-73kg) -/-2 35 35