JŪLIJA DŽUDOKA – MĀRIS TEICĀNS

Māris (ar segvārdu – HALKS), ir apņēmības pilns kļūt par līderi sava vecuma grupā! Visas vasaras garuma cītīgi trenējās, arī Latvijas džudo federācijas rīkotajā Bērnu kausā tika gala ar konkurentiem. Nometnē Biržos pierādīja sevi par visiem 200 procentiem un ir gatavs sasniegt vēl augstākas virsotnes jaunajā mācību gadā. Īstam džudistam jābūt arī ar priekšzīmīgu uzvedību, un Māris tāds ir: pieklājīgs, laipns, izpalīdzīgs un  vienmēr smaidīgs.  

Piedāvājam nelielu sarunu ar mēneša džudistu:

Cik ilgi jau trenējies džudo, kāpēc izvēlējies tieši šo sporta veidu?

– Es ar džudo nodarbojos sešus gadus, bet KYODAI klubā – četrus. Brālis jau trenējās džudo, un es arī izdomāju pamēģināt.

Vai tas, ka arī brālis nodarbojas ar to pašu sporta veidu, palīdz vai traucē?

– No vienas puses palīdz, no otras – traucē. Viņš grib ieteikt, kā labāk, bet es daru, kā pats gribu. Brālis man palīdz, jo atbalsta, kad asaras tek, viņš mani nomierina.

Ko Tev visvairāk patīk, bet ko nepatīk darīt treniņos?

– Man visvairāk patīk cīnīties tachi-waza un nepatīk ne-waza. No fiziskajiem uzdevumiem patīk stāvēt plankā un pievilkties, bet nepatīk “grāmatiņas”.

Vai Tev ir kāds hobijs, ar ko nodarbojies brīvajā laikā?

– Brīvajā laikā man patīk gatavot dažādus desertus – olu cepumus, ābolu plātsmaizi, austiņas, karameļu kēksiņus utt. Vēl es spēlēju klavieres un mācos franču valodu.

Kuram no mūsu kluba vai pasaules džudistiem Tu gribētu līdzināties?

– No KYODAI kluba es vēlētos līdzināties Markusam Zuģickim, bet no pasaules džudistiem man visvairāk patīk Tedijs Riners.

Kādu jostu Tu gribi iegūt (jautājumu uzdod jūnija džudoka Eva Kiara Ngari)?

– Kā jau katra džudista mērķis, arī mans ir iegūt melno jostu. Un es vēlētos, lai arī mana fotogrāfija ir uz KYODAI Goda sienas.

Tavs jautājums nākamā mēneša džudistam?

– Kā Tev izdodas mācības apvienot ar treniņiem?