DIVAS UZVARĒTAS CĪŅAS PASAULES ČEMPIONĀTĀ JUNIORIEM (papildināts)

No 17.līdz 21.oktobrim Bahamu galvaspilsētā Naso, vienā no populārākajiem tūristu galamērķiem pasaulē, pulcējās visu kontinentu spēcīgākie džudisti, lai noskaidrotu labākos U21 vecuma grupā. Latviju šajā forumā pārstāvēja četri sportisti, viņu vidū arī mūsu Emīls Gerkens (-90kg) un Ņikita Duinovs (-81kg).

Lai gan divas uzvaras nav īpaši labs rezultāts, un to atzīst arī treneris Gatis Mīlenbergs, tieši “KYODAI” džudisti bija tie, kas uzvarēja pa vienai cīņai. “Visu sezonu juniorus vajāja traumas, tādēļ gatavošanās svarīgākajam startam nenotika kā plānots. Emīls pirmajā cīņā lieliski tika galā ar slovāku, bija iegājis azartā un varēja labāk pacīnīties arī ar Gruzijas sportistu. Diemžēl neīstā laikā un vietā izvēlētā tuvā spēka cīņa maksāja ar “ippon”,” atzīst Gatis. Tieši Laša Bekauri arī kļuva par čempionu svara kategorijā līdz 90kg. Ņikita pirmajā cīņā viegli tika galā ar Austrālijas sportistu, tomēr nākamais pretinieks no Tadžikistānas bija fiziski pārāks par mūsējo. Treneris uzsver, ka pēdējo pusotru mēnesi sportisti aizvadījuši treniņnometnēs, sacensībās un, cerams, ka nākamajā sezonā traumas netraucēs pilnvērtīgam sagatavošanās procesam.

Pasaules čempionātā no Latvijas piedalījās arī Artjoms Galaktionovs (-66kg) un Vladlens Jarockis (+100kg), taču abi zaudēja jau pirmajā cīņā. Pavisam čempionātā startēja 427 sportisti no 67 valstīm. Nepārspēti zelta medaļu skaitā ir Japānas juniori – viņiem septiņas zelta medaļas. Trīs augstākā kaluma godalgas izcīnīja Itālijas, bet divas – Gruzijas sportisti. Pa vienai zelta medaļai arī Azerbaidžānai, Ukrainai, Nīderlandei un Turcijai.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Ņikita Duinovs (-81kg) +1/-1 34 65
Emīls Gerkens (-90kg) +1/-1 27 65

 

КИМОНО

Следи за нами в Facebook