Publikācija no Olimpiskās sporta aģentūras mājaslapas

Uz džudo tatami šodien izies mūsu karognesējs un Eiropas čempions Gļebs Talalujevs. Viņš ies pa sudraba taku, ko ceturtdien iemina Artūrs Sokolovskis (svara kategorija līdz 81 kg). „Artūrs sāka ļoti agresīvā stilā,” turnīra gaitu raksturo izlases galvenais treneris Gatis Mīlenbergs. „Pirmo cīņu ar nīderlandieti Klijnstru Artūrs jau pašā sākumā beidza ar ippon, tikpat ātri viņš tika galā ar grieķi Saridi, un arī lietuvietim Ņenartavičum nācās padoties pirms laika. Diemžēl finālcīņā Artūru tāpat ar ippon pārspēja gruzīns Beka Gviniašvili.”
Olimpiādes sudraba medaļa Liepājas ģimnāzistam Artūram Sokolovskim ir pirmais tāda spožuma panākums. Šogad viņš guvis piektās vietas divos Eiropas kausu izcīņas posmos un plašā turnīrā Brēmenē. „Visi, kam es tajās sacensībās zaudēju cīņā par trešo vietu, te bija mani pretinieki. Divus no viņiem tagad es vinnēju tīri, ar metienu,” palepojas Artūrs, kuru džudo gudrībās jau desmito gadu skolo treneris Vaclavs Jaževics. Artūrs vienmēr cenšas gūt ātras uzvaras, pilns cīņas laiks (četras minūtes) viņam esot kā četru kilometru skrējiens sprinta tempā.
Tuvu pjedestālam ceturtdien nonāca arī Džeisons Smoļars (līdz 73 kg), kurš uzvarēja pirmajās trijās cīņās pēc kārtas. „Minūtes laikā ar wazari un ippon gan tikai angli Mērfiju,” komentē Gatis Mīlenbergs. „Uzvarai pār horvātu Roko bija nepieciešams pat papildlaiks, izdevās pārspēt arī lietuvieti Žemaiti, kam Džeisons iepriekšējos turnīros bija trīs reizes zaudējis.”
Pusfinālā latvietim pretī stājās nākamais čempions azerbaidžānis Dadašovs, kuru pārspēt neizdevās. Cīņā par bronzas medaļu Smoļars tikās ar gruzīnu Gugavu. „Bija jau ieslēdzies nedrošības faktors,” cīņu analizē Mīlenbergs. „Sākumā Džeisons izlaida cauri yuko metienu, pēc kura aktivizējās un sāka skaisti cīnīties, bet laika vairs nepietika – 5. vieta.”
Tatjana Voinova (līdz 70 kg) abas savas cīņas diemžēl zaudēja.

Foto, kā musējiem iet Trabzonā varat redzēt šeit:

http://latvijasolimpiade.lv/foto/#/content/0997_eyof2011/0_trenini/

Olimpiskās sporta aģentūras mājas lapa: www.osagentura.lv