EIROPAS KAUSS MINSKĀ

13.oktobrī mūsu kluba treneri Gatis un Aigars devās uz Baltkrieviju, kur notika Eiropas atklātais kauss vīriešiem un sievietēm. Aigars piedalījās svara kategorijā līdz 90kg un ieguva 7.vietu.

Pirmajā cīņā ar atzīmēm yuko, wazari un 3 shido uzvarēja Ukrainas džudistu. Otrajā kārtā cīnījās ar Šveices džudistu (pirms mēneša Garnd Prix sacensībās ieguva 1.vietu), kuru Aigars ar atzīmēm 2 yuko un ippon uzvarēja. Nākamā cīņa izvērtās ne par labu mums. Cīņas pirmajā minūtē Aigars izpildīja metienu no ceļiem, ar lielu amplitūdu un uzkrītot vēl virsū holandietim, tiesneši novērtēja ar atzīmi waza-ari. Taču cīņas beigas holandietis izpildīja zemas amplitūdas metienu yoko-tomoe-nage, kur Aigars nokrita uz sānu – novērtēja ar ippon. Pēc šīs emocionālās cīņas un Gata strīda ar sacensību komisāru, gandarījuma cīņai, kura sekoja pēc nepilnām 15.minūtēm sakoncentrēties bija grūti un nācās atzīt cita šveicieša pārākumu.

Uzreiz pēc atgriešanās no Minskas, Aigars kopā ar Jevgēniju Borodavko, devās uz Romu, kur notiek starptautiskā džudo treniņnometne. Nākamās sacensības Aigaram Latvijas Čempionāts 27.oktobrī.