VEIKSMĪGI AIZVADĪTS III STARPTAUTISKAIS KYODAI DŽUDO TURNĪRS

17.-18.maijā Rīgas nacionālajā sporta manēžā sportiskā un pārsteigumiem pilnā gaisotnē aizvadīts jau trešais mūsu kluba rīkotais starptautiskais džudo turnīrs bērniem un jauniešiem. Šogad tajā piedalījās 576 sportisti no septiņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas un Nīderlandes.

Sacensību atklāšanu ar savu klātbūtni pagodināja Latvijas džudo federācijas prezidents Raimonds Rublovskis, sveicot sportistus un vēlot viņiem skaistas cīņas un labus rezultātus. Gan džudistus, gan līdzjutējus priecēja deju grupa „Up Down and Back”, bet ar vislielākajām ovācijām tika sveikts KYODAI kluba un arī sacensību talismans – kaķis Džudiņš, kurš visa turnīra garumā iepriecināja sanākušos, dāļājot saldējumu.

Jāuzsver, ka turnīra nozīmīgumu apliecina ne tikai lielais dalībnieku un to pārstāvēto valstu skaits, bet arī tas, ka no šā gada šīs sacensības ir viens no Rīgas brīvostas balvas izcīņas posmiem zēniem U-14 un U-16 vecuma grupā. Lieliski startējot un izcīnot zelta medaļu, reitinga līderu vidū ir arī mūsu Emīls Gerkens, dalot pirmo un otro vietu U16 vecuma grupā.

Pavisam mūsu džudo klubu sacensībās pārstāvēja 49 sportisti. Izcīnot 4 zelta, 8 sudraba un 4 bronzas medaļas, 38 klubu konkurencē mūsu džudisti ierindojās augstajā 4.vietā, un tikai viena zelta medaļa mūs šķīra no goda pjedestāla. Par turnīra čempioniem kļuva Krišjānis Cers (U10, -26kg), Inarts Tumšais (U12, -32kg), Una Dolgiļeviča (U13, -48kg) un Emīls Gerkens (U16, -73kg). Sudraba medaļas izcīnīja Roberts Neilands (U10, -22kg), Amēlija Baranovska (U11, -26kg), Akvelīna Baranovska (U11, -29kg), Patrīcija Babrova (U11, -36kg), Paula Elīza Cera (U13, -36kg), Aleksandrs Babijs (U14, -46kg), Sintija Alksnīte (U15, -48kg) un Normunds Oskars Zakulis (U16, -66kg). Bronzas godalgas Gustavam Zuģickim (U10, -22kg), Vladimiram Seļezņovam (U10, -29kg), Robertai Borisovai (U13, +52kg) un Andim Dolgiļevičam (U14, -35kg). Augstā 5.vieta Robertam Leizānam (U10, -24kg), Robertam Balceram (U10, -38kg), Kristoferam Gerkenam (U12, -42kg) un Gustavam Līkansim (U14, -60kg), bet septītajā vietā ierindojās Renārs Raubens (U10, -35kg), Andrejs Namavīrs (U14, -32kg), Edgars Slīpais (U14, -55kg), Mikus Sīpols (U14, -55kg), Inarts Tumšais (U14, -32kg) un Salvis Kols (U14, +66kg). Sacensībās piedalījās arī Artjoms Afanasjevs, Kristaps Brics, Kristofers Caune, Gints Dinne, Boriss Dvorņikovs, Rūdis Janovs, Leifs Jirgensons, Iļgams Jusifovs, Edvards Krots, Patriks Krūmiņš, Arnis Lapsa, Ralfs Manfelds, Roberts Molčanovs, Antra Mužica, Rūdolfs Sūna, Niklāvs Šenvalds, Alberts Šķila, Rendijs Tumšais, Daņila Ulanovs, Ričards Umbraško, Roberts Vanags un Germans Verdišs.

Džudo klubs KYODAI saka lielu paldies par atbalstu turnīra organizēšanā un sportistu atbalstīšanā Aijai Kalniņai, Alesandram Vanagam, Dmitrijam Namavīram, Andim Līkansim, Sergejam Kuļikovam, Bricu ģimenei, Jusifovu ģimenei, Ceru ģimenei, Borisovu ģimenei, Manfeldu ģimenei, SIA „2F”, saldējuma ražotājam „Gaiziņš”, „Ķekavas avotam”, Ziemeļvalstu ģimnāzijai, „Møller Auto Krasta”, „Straumēnu sukādēm”, SIA „Lāči”, zvērinātu advokātu birojam „O.Cers un J.Jurkāns”, „Ekspo birojam”, SIA „Ilgezeem” „Pārsteigumu karuselim”.

Uz tikšanos nākamajā gadā!