GADA PĒDĒJĀS SACENSĪBĀS – DIVI SUDRABI, KOPĀ 176 MEDAĻAS

Pagājušās nedēļas nogalē Alūksnē notika šā gada pēdējās džudo sacensības, kas vienlaikus bija arī Rīgas Brīvostas balvas izcīņas noslēdzošais posms U14 un U16 vecuma grupai. „KYODAI” šajā turnīrā pārstāvēja Aleksandrs Babijs, Kristaps Brics, Andis Dolgiļevičs, Gustavs Līkansis, Ralfs Manfelds, Mikus Sīpols, Inarts Tumšais un Ričards Umbraško (visi U14), kā arī Emīls Gerkens (U16). Ļoti sīvu konkurenci Latvijas sportistiem šajā turnīrā radīja Krievijas džudisti, kas uzvarēja gan sacensību kopvērtējumā, gan sīvi cīnījās par katru punktu ikvienā cīņā. Labākos rezultātus no mūsu kluba uzrādīja Andis un Emīls – abiem 2.vieta, piektais Inarts, bet septītie Ralfs un Ričards. Rīgas Brīvostas balvas izcīņas kopvērtējumā (to veido seši turnīri – Latvijas meistarsacīkstes, Saldais džudo, International KYODAI Judo Tournament, Zelta rudens, Jelgavas meistarsacīkstes un Ziemassvētku turnīrs Alūksnē) visaugstāk no mūsu kluba džudistiem – 2.vietā – ir Emīls Gerkens. U16 grupā divas otrās un divas trešās vietas izcīnījis Normunds Oskars Zakulis, kas viņam ļauj ieņemt 13.pozīciju. Divas reizes otrais, vienu piektais šā gada laikā bijis Tomass Smoļars, atrodoties 23.pozīcijā, savukārt viena trešā vieta Rinaldam Šēnvaldam ļauj atrasties 61.vietā. Pavisam U16 vecuma grupā ieskaites punktus ieguvuši 73 sportisti.

Daudz sīvāka konkurence valda starp U14 vecuma grupas džudistiem, kur gada laikā vismaz vienreiz pie ieskaites punktiem tikuši 107 džudisti. Augstākais rezultāts – dalīta piektā vieta – Andim Dolgiļevičam (trīs pirmās vietas, divas otrās vietas un viena septītā vieta), nākamais no mūsējiem Aleksandrs Babijs (18.vieta). Ieskaites punktus ieguvuši arī Ričards Umbraško (42.), Mikus Sīpols (47.), Andrejs Namavīrs (61.), Gustavs Līkansis, Inarts Tumšais (62.), Ralfs Manfelds (84.), Kristaps Brics (91.) un Edgars Slīpais (99.).

Priecīgas ziņas saņemtas no Latvijas Džudo federācijas, kas apkopojusi Rīgas Starptautiskā kausa rezultātus. Trīs turnīru sērijā pirmo vietu svara kategorijā līdz 81 kg izcīnījis Dāvis Dūda.

Jāuzsver, ka 2014.gada laikā „KYODAI” džudisti piedalījušies 28 sacensībās Latvijā un ārvalstīs, kopā izcīnot 176 medaļas – 53 zelta, 60 sudraba un 63 bronzas. Kā īpaši svarīgu kluba vadība atzīmē Džeisona Smoļara (U21) un Normunda Oskara Zakuļa (U18) 2.vietu Latvijas meistarsacīkstēs, Emīla Gerkena un Tomasa Smoļara sudrabu, kā arī Normunda Oskara Zakuļa bronzu Latvijas meistarsacīkstēs U16 vecuma grupā. Tāpat uzteicama ir Dāvja Dūdas 2.vieta „Warsav Judo Open”, kā arī Aigara Mīlenberga bronza „Europen Open Tallin”. Jāatzīmē, ka Aigars izcīnīja arī zelta godalgu Latvijas čempionātā un Igaunijas čempionātā komandām. Veiksmīgs starts bijis arī „KYODAI” meitenēm, kuras Latvijas meistarsacīkstēs izcīnīja sešas medaļas: zelts Elizabetei Gaponei un Unai Dolgiļevičai, sudrabs Paulai Elīzai Cerai, Sintijai Alksnītei un Kristiānai Babijai, bronza – Robertai Borisovai. Tik pat daudz medaļu mūsu džudisti ieguva arī starptautiskajās sacensībās Nīderlandes pilsētā Venrajā: 1.vieta Kristiānai Babijai un Emīlam Gerkenam, 2.vieta – Robertai Borisovai un Gustavam Zuģickim, 3.vieta – Robertam Neilandam un Andim Dolgiļevičam. Novēlam nākamajā gadā mūsu sportistiem vēl labākus panākumus un vēl lielāku medaļu skaitu!