DŽUDO KLUBAM “KYODAI” – DIVI LATVIJAS ČEMPIONI

Gada nozīmīgākajās džudo sacensībās Latvijā pieaugušajiem “Latvian Open 2015” izcili panākumi mūsu kluba sportistiem – gan Aigars Mīlenbergs (-90kg), gan Dāvis Dūda (-81kg) kļuva par valsts čempioniem! Aigars 1.vietu iegūst jau ceturto gadu pēc kārtas, bet kopumā viņa kontā tagad ir seši čempiona tituli.
Treneris Gatis Mīlenbergs atzīst, ka turnīrs aizvadīts saspringtā gaisotnē. “Džudo sabiedrībā diemžēl ir pieņemts – ja uzvar stiprākais, tad tā ir jābūt, ja stiprākais zaudē – tā ir sensācija.” Arī Aigara cīņu laikā brīžiem licies, ka visa zāle gaida, kad viņam “paslīdēs kāja”. “Šādas sacensības vislabāk parāda, kuri ir tavi draugi, kuri – skauģi,” pauž Gatis. Aigars spriedzi izturēja, visas cīņas aizvadīja stabili un pārliecinoši, saviem līdzjutējiem un atbalstītājiem īstu “saldo ēdienu” – ātru un skaistu uzvaru pataupot finālam.
Arī Dāvis sacensībās startēja lieliski, protot izmantot gan izlozes iespējamās priekšrocības, gan nerespektējot vecākus un pieredzējušākus sportistus. “Finālcīņā izdevās lielisks metiens ar atzīmi “waza-ari”, un šo pārsvaru Dāvis prata nosargāt līdz cīņas beigām,” uzlavē treneris, piebilstot, ka Dāvis ir pirmais viņa izaudzinātais sporta meistars. Pirmdien Dāvis saņēma arī godam nopelnīto melno jostu.
Sacensībās piedalījās arī Džeisons Smoļars (-81kg), taču mikrotraumas, kas jau ilgstoši vajā sportistu un traucē pilnvērtīgi trenēties, liedza ieņemt augstāku vietu par 7.
Pavisam “Latvian Open 2015” piedalījās 130 sportistu no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Kazahstānas.