“KYODAI” SPORTISKIE ZIEMASSVĒTKI, 2015. GADĀ – JAUNI REKORDI

 

Svētku atmosfērā, sportiskā gaisotnē, priecīga par šajā gadā paveikto, svētdien kopā sanāca džudo kluba “KYODAI” plašā saime. Sveicot visus Ziemassvētkos un vēlot panākumus Jaunajā gadā, treneris Gatis uzsvēra, ka šis gads klubam bijis ļoti veiksmīgs.

Gada laikā mūsu kluba sportisti piedalījušies vairāk nekā 30 turnīros, un, salīdzinot ar pagājušo gadu, ievērojami pārsniegts iegūto medaļu skaits: pavisam mūsu sportistu kontā 215 godalgas (82 zelta, 51 sudraba un 82 bronzas). Latvijas čempionātos dažādās vecuma grupās mūsu kluba sportisti individuāli izcīnījuši 14 medaļas, no kurām astoņas – zelta! Pirmo reizi uzvarēts arī komandu sacensībās. Interesanti, ka “KYODAI” sportistiem medaļām bagātākās sacensības izrādījušās starptautiskais Jaungada turnīrs Carnikavā (20 medaļu), bet visvairāk zelta godalgu – astoņas – iegūtas “Ugnes Aidas starptautiskajā turnīrā” Lietuvā un mūsu pašu rīkotajā starptautiskajā džudo turnīrā. Jāuzsver, ka šīs pagājušajā gadā bija lielākās bērnu un jauniešu džudo sacensības Latvijā (pavisam maz pietrūka, lai tās kļūtu arī par vērienīgākajām visā Baltijā) – tajās piedalījās 638 dalībnieki no deviņām valstīm.

Lai nākamgad medaļu rekords atkal tiktu pārspēts, visiem būs jāstrādā un jātrenējas ļoti daudz, bet visvairāk – mūsu trenerim Aigaram, kurš pašlaik ziedo visus savus spēkus, lai varētu piedalīties 2016.gada vasaras Olimpiskajās spēlēs Riodeženeiro. Vēlam veiksmi un turam īkšķus!

Svinīgā atmosfērā tika pasniegtas arī dāvanas – Latvijas džudo federācijas sertifikāti par meistarības paaugstināšanu. Oficiālu apliecību par iegūtu zaļo jostu (3. kyu) saņēma Kristiāna Babija, Kristaps Brics, Una Dolgiļeviča un Andis Dolgiļevičs, bet Dāvim Dūdam tika pasniegts melnās jostas (1 DAN) sertifikāts.

Paldies par atbalstu tika teikts arī kluba draugiem: Ingai Miglānei-Ābelei un Gatim Ābelem, Evijai un Olavam Ceriem, Andim Līkansim, Dacei Manfeldei, Dmitrijam Namavīram, Ievai Peņķei un Gunardam Pomaskovam, kā arī Aigara atbalstītājiem – Vilmai Jefremovai, Sergejam Kuļikovam un Sandrim Paplavskim.

Bet kas gan tie būtu par Ziemassvētkiem bez – īsta Ziemassvētku treniņa! Mūzikas pavadībā un kluba talismana – kaķa Džudiņa vadībā pirmie uz tatami savas prasmes rādīja pirmsskolu grupu džudisti, bet pēc viņiem – jau pieredzējušākie sportisti. Īsu, spraigu un tehniski noslīpētu priekšnesumu sniedza mūsu vecākās grupas džudisti, un tad jau klāt ar dāvanām bija arī Ziemassvētku vecītis. No lielā dāvanu maisa pirmie savas veltes šoreiz saņēma treneri Gatis, Aigars, Vilnis, Laura, kā arī Daiga un Aleksandra (liels paldies visiem par ieguldīto darbu, atbalstu un līdzi jušanu!), bet pēc tam – “KYODAI” lielie un mazie džudisti. Noslēgumā visi baudīja jau tradicionālo kluba Ziemassvētku kliņģeri un izmantoja lielisko iespēju nofotografēties svētku atmosfērā noformētajā improvizētajā foto studijā.

Lai mums visiem priecīgi, gaiši un balti Ziemassvētki un daudz sportisku panākumu Jaunajā gadā! Uz tikšanos! Rei!