VĒSTURISKS SASNIEGUMS “KYODAI” KLUBAM – EMĪLS GERKENS UZVAR “MASTERS BREMEN”!

bremen emils2Zelta medaļa, kas izcīnīta starptautiskajā un ļoti prestižajā džudo turnīrā Vācijā “Masters Bremen”, ir līdz šim lielākais “KYODAI” audzēkņu panākums. Jāuzsver, ka visā turnīra pastāvēšanas vēsturē (tas notiek kopš 1986.gada) U17-U18 vecuma grupā Latvijas sportistiem pirmo vietu izcīnīt izdevies tikai divas reizes. Pirms Emīla tas bija pa spēkam Arturam Kurbanovam 2008.gadā.

Pirmās trīs cīņas Emīls aizvadījis pārliecinoši. Taču visdramatiskākie notikumi risinājušies pusfinālā, stāsta treneris Gatis Mīlenbergs. “Pretiniekam bija yuko un wazari, bet tad Emīls sāka kāpināt tempu, saprata norādījumus, kā vēlreiz neiekrist tajā pašā metienā, un piespieda pretinieku kļūdīties – satvert kāju, kas ir aizliegts, tādēļ Francijas džudists tika diskvalificēts,” spraigos notikumus uz tatami atceras treneris. Finālcīņa jau bijusi kā kompensācija un pierādījums tam, ka Emīlam finālā bija jābūt – tikai 15 sekundes bija nepieciešamas, lai izpildītu skaitu metienu un kāptu uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Latvijas himnas atskaņošana neaizmirstams un neaprakstāms brīdis bijis gan trenerim, gan pašam sportistam. Par uzvaru “Masters Bremen” turnīrā U18 vecuma grupā saskaņā ar Latvijas Džudo federācijas nolikumu sportistam tiek piešķirta melnā josta (1.DAN). Tā kā Emīlam pašlaik ir zilā josta (2.kyu), viņa kvalifikācija tiks paaugstināta uz 1.kyu (brūnā josta).

Pēdējo reizi vecuma ierobežojuma dēļ “Masters Bremen” U21 grupā startēja otrs mūsu kluba pārstāvis Dāvis Dūda, un, pēc trenera domām, pabeigt dalību šajā turnīrā ar medaļu kavējušas “liekās domas galvā”. Fiziskā un tehniskā sagatavotība Dāvim bijusi ļoti laba. Uzvarējis pirmo cīņu, Dāvis papildlaikā ar vienu shido zaudēja topošajam sudraba medaļas ieguvējam, francūzim Nikolasam Šilāram. “Dāvis ļoti pasīvi uzsāka papildlaiku, un par to samaksāja ar grūtu gandarījuma turnīru,” uzskata Gatis. Dāvja kontā trīs uzvaras un divi zaudējumi, kas 72 dalībnieku konkurencē ļāva ierindoties dalītajā 9.vietā.

Pavisam “Masters Bremen” piedalījās 852 sportisti no 23 valstīm.