DŽEISONAM BRONZAS MEDAĻA STUDENTU SPORTA SPĒLĒS SOMIJĀ

sell dzeisons

Pagājušajā nedēļas nogalē Somijas pilsētā Tamperē norisinājās jau XXXII Baltijas jūras valstu studentu sporta spēles (SELL). Vairāk nekā 1300 sportistu vidū bija arī mūsu kluba audzēknis un treneris, LSPA students Džeisons Smoļars, kurš sacensībās izcīnīja bronzas medaļu.

Pirmajā cīņā Džeisons bija pārāks par lietuvieti Rīti Velicku, bet otrajā kārtā piekāpās topošajam sacensību uzvarētājam, arī Lietuvas džudistam Rokam Nenartavičum. Gandarījuma cīņā mūsu sportists uzvarēja Tomasu Gērmanu no Vācijas, izcīnot 3.vietu. Apsveicam!

SELL Studentu sporta spēles notiek jau kopš 1923.gada, kad par šādu sporta foruma izveidi studējošai jaunatnei vienojās četras valstis – Somija, Igaunija, Latvija un Lietuva. Arī SELL nosaukums veidots no šo četru valstu nosaukuma oriģinālvalodā pirmajiem burtiem. Ja pirmajās SELL spēlēs studenti sacentās tikai trīs sporta veidos – vieglatlētikā, tenisā un futbolā, tad šogad jau 17 dažādās disciplīnās. Arī dalībvalstu skaits ir krietni vien audzis – no četrām līdz desmit, tostarp Islandes, Ķīnas, Krievijas, Kosovas, Lielbritānijas un Bulgārijas. SELL Studentu spēļu mērķis nav tikai uzvarēt, bet arī iepazīt cilvēkus no citām valstīm un iegūt draugus visā pasaulē.