“KYODAI” DŽUDISTI PIEDALĀS VIDES PASĀKUMĀ ”MĒS PAR TĪRU LATVIJU!”

lauris

Mūsu džudo klubam bija liels pagodinājums piedalīties uzņēmuma “Zaļā josta” rīkotajā vides un veselīgas atpūtas pasākumā visai ģimenei “Mēs par tīru Latviju!”, kas piektdien notika Lucavsalas atpūtas parkā Rīgā. Kā informē organizatori, šis pasākums tika rīkots pasaules vides dienas ieskaņās, akcentējot videi draudzīgu un veselīgu dzīvesveidu, īpaši nozīmi pievēršot atkritumu šķirošanas un pārstrādes nozīmei.

Visas dienas garumā mūsu kluba sportisti rādīja džudo paraugdemonstrējumus, turklāt ikvienam apmeklētājam bija iespēja uzvilkt kimono un pašam izmēģināt vienkāršākos iesildīšanās vingrinājumus, apgūt kādu paņēmienu un krišanas tehniku. Jāteic, ka interese no pasākuma dalībniekiem bija ļoti liela, un ap 30 aktīvāko kluba sportistu rāvās slapjām pierēm, daloties savā pieredzē ar bērniem no visas Latvijas. Pēc provizoriskām aplēsēm, piektdien ar džudo pirmo reizi iepazinās vairāki simti bērnu un jauniešu. Daži mūsu sportisti pat bija saskaitījuši, ka individuālu treniņu katrs novadījuši vismaz 20 pasākuma apmeklētājiem. Arī populārajam mūziķim un dziedātājam Laurim Reinikam tagad noteikti būs skaidrs, ka džudo un karatē nav viens un tas pats :). Mūsu kluba talismans, kaķis Džudiņš, kurš savu popularitāti ieguva, pirms diviem gadiem izcīnot Latvijas gada talismana titulu, un kura atpazīstamība arī vainagojās ar “KYODAI” dalību “Zaļās jostas” festivālā, bija gatavs izaicināt Lauri uz cīņu, ja viņš nebeigs putrot abus sporta veidus..

Pasākumā piedalījās vairāk nekā 40 vides organizāciju, uzņēmumu un institūciju. Vienlaikus ar radošajām darbnīcām, konkursiem un citām aktivitātēm, apmeklētājus ar muzikāliem priekšnesumiem priecēja Lauris Reiniks, Samanta Tīna un citi mūziķi.