DĀVIS UZVAR STUDENTU SPĒLĒS

Šīs nedēļas nogalē Rīgā notika XXXIII Studentu sporta spēles (SELL), kurās džudo sacensībās svara kategorijā līdz 90 kg uzvaru izcīnīja džudo kluba “KYODAI” sportists, Latvijas Universitātes students Dāvis Dūda.

Dāvja kategorijā bija desmit dalībnieku, kuri pārstāvēja dažādas Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Vācijas augstskolas. Pirmajā kārtā mūsu sportists bija brīvs, bet otrajā satikās ar Lietuvas Sporta universitātes studentu Martīnu Lukoseviču, gūstot pārliecinošu uzvaru. Nākamais Dāvja pretinieks bija Igaunijas Drošības zinātņu akadēmijas pārstāvis Tāvi Bekers, bet finālā atkal bija jācīnās ar Lietuvas Sporta universitātes audzēkni, šoreiz – Ramunu Diburi.

SELL Studentu sporta spēles notiek jau kopš 1923.gada, kad par šādu sporta foruma izveidi studējošai jaunatnei vienojās četras valstis – Somija, Igaunija, Latvija un Lietuva. Arī SELL nosaukums veidots no šo četru valstu nosaukuma oriģinālvalodā pirmajiem burtiem. Ja pirmajās SELL spēlēs studenti sacentās tikai trīs sporta veidos – vieglatlētikā, tenisā un futbolā, tad šogad sacensības notika 15 dažādās disciplīnās. Spēļu organizatori, Latvijas Augstskolu sporta savienība informē, ka kopā sacensībās piedalījušies ap 1500 studējošo sportistu no 12 dažādām valstīm.