DŽUDO “ZAĻUMBALLĒ” ASTOŅAS MEDAĻAS

Šajās brīvdienās, lai labāk sagatavotos jūnija sākumā gaidāmajām sacensībām Nīderlandē, daļa džudo kluba “KYODAI” sportistu no U12 vecuma grupas devās uz Ulbroku, kur norisinājās “II Vasaras džudo turnīrs”. Sacensības notika brīvdabas estrādē, atmosfēra brīžiem atgādināja zaļumballi, bet mūsu džudisti ar neierastajiem apstākļiem tika galā lieliski, izcīnot astoņas medaļas.

Pirmais brīvdabas tatami izmēģināja Matīss Lazdiņš (-29kg), un tas viņam izdevās ļoti veiksmīgi – izcīnīta pirmā zelta medaļa sacensībās Latvijā. Nākamās sacentās meitenes: grūtās cīņās zelts Annai Gulītei (-36kg), bet Antra Mužica un Amēlija Baranovska (-44kg) pjedestāla pakāpienus sadalīja finālā: šoreiz uzvara Amēlijai, bet Antrai – sudrabs. Vēl viens “KYODAI” duelis notika svara kategorijā līdz -35kg, kur cīņā par bronzas medaļu tikās Rūdis Janovs un Markuss Pomaskovs. Stratēģiski labāk cīņu aizvadīja Rūdis, panākot, ka Markuss nopelna trīs šido. Kā pēdējie no mūsējiem cīņas uzsāka Daniels Strods, Ņikita Afanasjevs (-42kg) un Rodrigo Ābele (-32kg). Danielam sudrabs, abiem pārējiem puišiem – bronzas medaļas. Apsveicam!

Pēc trenera Aigara Mīlenberga domām, atmosfēra sacensībās vairāk bijusi kā zaļumballē, bet tomēr šī atkal bija jauna pieredze mūsu sportistiem. Līdzīgos apstākļos līdz šim bija cīnījušies tikai tie džudisti, kuri pagājušajā vasarā piedalījās treniņnometnē Polijā. Turnīra laikā atklājušās arī mūsu sportistu vājās vietas, un tagad tas būs treneru un sportistu kopīgs darbs tās labot. Kopumā treneris uzskata, ka sacensības ir izdevušās un nu mūsu sportisti, pozitīvi noskaņoti, varēs doties uz sacensībām Nīderlandē!

Informāciju sagatavoja Aiva Lazdiņa un Evija Cera