EMĪLAM SUDRABS KADETU KAUSA POSMĀ PORTUGĀLĒ

Ar sudraba medaļu mājās no kārtējā Eiropas kausa posma kadetiem (U18) atgriezies mūsu kluba sportists Emīls Gerkens (-90kg). Turnīrā Portugāles pilsētā Koimbrā izcīnītā 2.vieta ļaus Emīlam nostiprināt savu līderpozīju Starptautiskās džudo organizācijas reitingā, un šis bija arī viens no galvenajiem mērķiem, kādēļ tika mērots tālais ceļš uz sacensībām.

Salīdzinot ar citiem kadetu kausa posmiem, Emīla kategorijā bija maz dalībnieku – tikai astoņi (puse no viņiem pārstāvēja Spāniju, un, gluži kā sarunājuši, visi pirmās cīņas zaudēja). Treneris Gatis Mīlenbergs par nozīmīgiem pretiniekiem atzina divus, ar kuriem būtu vērts pacīnīties pirms Eiropas čempionāta: slovēni Jerneju Jarču, kuram Emīls zaudēja turnīrā Zagrebā, kā arī Krievijas sportistu Valēriju Jendovitski, ar kuru līdz šim nebija nācies satikties uz tatami. Ļoti ātri uzvarējis pirmo cīņu pret spāņu sportistu (ippon 16 sekundēs), Emīls pārliecinošs bija arī pusfinālā pret franču džudistu – trīs waza-ari un noturēšana. Finālcīņu ar Krievijas džudistu Emīls aizvadījis pareizi, diemžēl, pēc trenera sacītā “tiesneši salauza cīņas gaitu un līdz ar to arī rezultātu”. Netika ieskaitīts Emīla veiktais waza-ari, kam sekoja pretinieka līdzvērtīgs metiens, turklāt Krievijas sportistam netika piešķirts šido. To atzinis arī tiesnešu komisārs, ar kuru mūsu treneris pārrunājis cīņas gaitu, tomēr noskatīties metiena atkārtojumu viņš atteicies. “Tas nozīmē, ka taisnība bija mūsu pusē, bet komisārs nevēlējās atzīt savu tiesnešu kļūdu,” uzskata Gatis. Tomēr viņš ir pārliecināts, ka mēneša laikā, kas vēl palicis līdz kadetu Eiropas čempionātam Kauņā, Emīls uzlabos savu sportisko formu. “Un mēs atriebsimies!”

Emīla rezultāts šajā turnīrā ir labākais starp Latvijas džudistiem. Deniss Ivanovs (-55kg) un Renārs Hans (-73kg) izcīnīja dalīto 9.vietu, katrs divas cīņas uzvarot un divas zaudējot.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Emīls Gerkens (-90kg) 2. +2/-1 8 320