EMĪLS PĒC UZVARAS BERLĪNĒ IEKĻŪST PASAULES JAUNO DŽUDISTU ELITĒ

Izcilu sniegumu Eiropas turnīros turpina demonstrēt mūsu kluba sportists Emīls Gerkens (-90kg), kurš, būdams lieliskā formā, ļoti pārliecinoši izcīnīja uzvaru Eiropas kadetu kausā Berlīnē. Pirms Vācijas posma Emīls Starptautiskās džudo federācijas veidotajā kadetu reitingā pasaulē ieņēma augsto 4.vietu, taču par zelta medaļu nule kā gūtie 100 punkti, visticamāk, ļaus Emīlam vismaz uz kādu laiku būt pirmajam numuram, jo sportisti, kuri reitingā atradās pirms Emīla, Berlīnes turnīrā nepiedalījās.

Berlīnē Emīls aizvadīja piecas cīņas, un, kā atzīst treneris Gatis Mīlenbergs, tieši pirmā ar Moldovas sportistu Katalinu Emurači bijusi “visneērtākā un nervozākā”. Tomēr “Emīls ar katru turnīru cīnās aizvien pārliecinošāk un spēj labot savas kļūdas”, atzīst Gatis. Par to arī liecina nākamie dueļi uz tatami, kuros mūsu sportists ātri tika galā ar šveicieti Danielu Eihu, igauni Simonu Sullu, kā arī pusfinālā itin viegli uzvarēja Itālijas džudistu Enriko Bergamelli.

Finālcīņa ar mājinieku pārstāvi Ivo Vitaseku izvērtās īpaši emocionāla. Gan tādēļ, ka abu sportistu treneri pazīstami jau sen, gan – jo īpaši tādēļ, ka Emīlu atbalstīt ieradās “KYODAI” desants no Frankfurtes pie Oderas. Mūsu jaunie džudisti, lieliski aizvadījuši turnīru pie saviem vienaudžiem, ar savu atbalstu spēja radīt konkurenci pat karstasinīgajiem Itālijas un Kazahstānas līdzjutējiem. Pēc uzvaras (divi waza-ari) savu aizkustinājumu neslēpa nedz skatītāji, nedz arī pats sportists. Paši mazākie mūsu sportisti neslēpa savu prieku un pārsteigumu, redzot paceļamies Latvijas karogu un izdzirdot mūsu valsts himnu.

Kaut gan uzvara vienā no spēcīgākajiem kadetu kausa posmiem ir lielisks sasniegumus (un to novērtējis un informāciju par sacensībām publicējis arī sporta portāls www.sportacentrs.com), treneris Gatis uzsver, ka svarīgākās medaļas Emīlam vēl ir jāizcīna, ar to domājot startu gan Eiropas, gan pasaules čempionātā.

Sacensībās Berlīnē no mūsu kluba piedalījās arī Paula Elīza Cera (-48kg), diemžēl pirmajā cīņā piedzīvojot zaudējumu Francijas sportistei Lilī Ngujenai. Tomēr mūsu sportiste par lielāko ieguvumu uzskata iespēju piedalīties treniņnometnē un pacīnīties ar augsta līmeņa džudistēm, tostarp citu franču sportisti Leoniju Gonzalesu, pret kuru izdevies arī veiksmīgs sāpju paņēmiens.

Kopumā Eiropas kausā kadetiem Berlīnē piedalījās 694 sportisti no 33 Eiropas, Āfrikas un Dienvidamerikas valstīm.

 

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Emīls Gerkens (-90kg) 1. +5 40 545
Paula Elīza Cera (-48kg) -/-1 46 20