MAZIE DŽUDISTI NOSLĒDZ SEZONU AR JAUTRĀM SACENSĪBĀM

Šajā saulainajā svētdienas rītā Ziemeļvalstu ģimnāzijā norisinājās visjaunāko džudistu sezonas pēdējās sacensības. Bērnudārza audzēkņi un topošie skolēni mērojās spēkiem dažādās aktivitātēs.

Treneris Gatis bērniem teica iedvesmojošu runu, mudinot džudistus cīnīties, nepadoties un rādīt labāko, ko viņi treniņu procesā ir apguvuši.

Iesildīšanos mazajiem novadīja mūsu kluba vecākās – FF grupas – džudists Andis. Bērni ļoti kārtīgi un centīgi pildīja trenera uzdotos vingrinājumus. Neuzmanības dēļ gan daži sasitās galvām, un nācās uz brīdi doties nost no tatami.

Visas aktivitātes vispirms sacensību dalībniekiem nodemonstrēja FF grupas audzēkņi Paula Elīza, Una, Ralfs, Andis, Kristaps un Gustavs, kuri arī palīdzēja tiesāt šīs sacensības.

Pirmā aktivitāte bija sumo cīņa. Bērni tika sadalīti uz diviem paklājiem pēc svara kategorijām. Uzdevuma mērķis bija nogrūst pretinieku no mīkstā paklāja. Izgrūžot pretinieku divas reizes, tika piešķirta uzvara. Katram bija dotas vairākas iespējas parādīt savas spējas. Neskatoties arī uz zaudēto cīņu, bērni pameta cīņas laukumu priecīgi un smaidīgi.

Otrā sacensība bija cīņa par bumbu. Džudisti cīnījās pa pāriem. Uzdevums bija izcīnīt bumbu un pacelt to virs galvas. Bija cīņas, kuras norisinājās pāris sekundes, bet dažas pat ieilga uz vairākām minūtēm. Taču, uzvaras prieks un vecāku gaviles bija neaprakstāmas. Pats sportists noteikti lepojās ar savu paveikto darbu!

Pēdējā aktivitāte bija paredzēta bērniem, kuri septembrī uzsāks skolas gaitas. Šie bērni jau pārzināja pietiekami daudz metienu, viņiem bija vajadzīgās iemaņas, kas nepieciešamas, lai aizvadītu īstu džudo cīņu.

Uzdevums bija nomest pretinieku uz jebkuru atzīmi, lai saņemtu uzvaru. Cīņas norisinājās ātri. Par uzvarētāju kļuva Matīss Pomaskovs, pārliecinoši uzvarot visus savus pretiniekus.

Apbalvošanas ceremonijā piedalījās visi, visiem tika balvas un medaļas. Balvās sportisti saņēma kluba uzlīmi, suliņu, kluba aproci un medaļu. Ar papildus medaļām tika apbalvoti džudo cīņu pirmās, otrās un trešās vietas ieguvēji. Pasākums izdevās ļoti veiksmīgs, bērni bija priecīgi, daži gan sākumā kautrējās un nevēlējās doties uz laukuma, bet kopumā visiem bija smaidi sejās un prieks, ka sezonas pēdējās sacensības ir aizvadītas!

Informāciju sagatavoja Paula Elīza Cera, FF grupa