DŽUDO DIENU NOSVINAM AR JAUTRĀM CĪŅĀM UN KŪKĀM

Tradīcijas ir jāciena, jo īpaši – ja tās ir interesantas, aizraujošas un jēgpilnas. Tieši tāpēc jau septīto reizi džudo klubs “KYODAI” pievienojas pasaules džudistu saimei, kas 28.oktobrī atzīmē sporta veida pamatlicēja Džigaro Kano dzimšanas dienu, šajā laikā svinot Pasaules džudo dienu (World Judo Day).

Prieks, ka ar katru gadu par šo kopējo treniņu svētku gaisotnē interese nemazinās, un bērniem uz tatami blakus nostājas aizvien vairāk vecāku. Arī šogad vispirms mazie džudisti kopā ar mammām un tētiem iesildījās, veica arī dažus akrobātikas vingrinājumus, bet pēc tam sirsnīgi juta līdzi vecākiem komandu cīņās “par astītēm.” Drosmīgi un neatlaidīgi cīnījās četras komandas, par uzvarētājiem kļuva daiļas dāmas un spēcīgi kungi no komandas “Apolons un Afrodīte” – Aiva, Evita, Zane, Kaspars, Gunards un Ainārs, balvā saņemot kluba T-kreklus.

Lielāks kļūst ne tikai sportotgribētāju skaits, bet arī džudo dienas tradicionālo kūku skaits. Paldies Agnesei, Ievai un Evijai, kuras padarīja šos svētkus garšīgākus!

Tomēr džudo diena ir ne tikai svētki. To sagaidot, trīs dienas vairāk nekā 50 kluba jaunāko sportistu piedalījās sporta treniņnometnē “Drosme”, slīpējot džudo cīņas elementus, spēlējot sporta spēles, apspriežot džudo teorijas jautājumus, kā arī iepazīstoties ar vienu no Baltijas valstīs titulētākajiem džudistiem, pašreizējo Šveices komandas treneri Alekseju Budolinu.

Savukārt FF grupa visu nedēļu apmeklēja meistarklases un treniņnometnes, ko Latvijas Džudo federācijas rīkoja vērienīga projekta “Reģionālo džudo centru izveide un attīstība Latvijā” ietvaros. Nodarbības vadīja gan A.Budolins, gan Latvijas Džudo federācijas eksperti: V.Zeļonijs, J. Ļvovs, J.Borodavko un K.Ovčiņņikovs.