DĀVIM LABA DEBIJA “GRAND SLAM” TURNĪRĀ DISELDORFĀ

DĀVIM LABA DEBIJA “GRAND SLAM” TURNĪRĀ DISELDORFĀ

Mūsu kluba pieredzējušākais sportists – Dāvis Dūda (-90kg), lieliski aizvadījis savu pirmo “Grand Slam” turnīrnu. Pārliecinoši uzvarot pirmās trīs cīņas, Dāvis piekāpās vien pasaules reitinga pirmā piecpadsmitnieka džudistiem, turnīra noslēgumā ieņemot augsto 7.vietu – labāko Latvijas sportistu vidū.

“Fantastiskas emocijas, redzot, ka audzēknis rāda labu rezultātu tik augsta līmeņa sacensībās,” savu prieku neslēpj treneris Gatis Mīlenbergs. Viņš ir pārliecināts, ka gan skatītāji klātienē, gan neklātienē izbaudīja lieliskas cīņas. “7.vieta “Grand Slam” ir ļoti labs rezultāts, tomēr, kā jau vienmēr, paliek arī kāds rūgtumiņš,” atzīst Gatis, ar to domājot nenosargāto pārsvaru gandarījuma turnīrā.

Pirmās trīs cīņas Dāvis aizvadīja ļoti droši, ātri, ar “ippon” uzvarot Francijas, Meksikas un Vācijas džudistus. Cīņā par uzvaru apakšgrupā pārāks tomēr bija spāņu džudists Nikolozs Šerazadišvili, kurš pašlaik ir trešajā vietā pasaules reitingā un pagājušajā gadā izcīnījis uzvaras vairākās “Grand Slam” un “Grand Prix” sacensībās. Gandarījuma turnīrā mūsu sportistam pretim stājās pieredzējušais mongoļu cīkstonis Altanbagana Gantulga (15.vieta reitingā, vairākas medaļas “Grand Prix” turnīros). Kaut gan Dāvis pirmais izcīnīja punktu (“waza-ari”) un nedaudz pietrūka, lai sekmīgi īstenotu žņaugšanas paņēmienu, cīņas turpinājumā pretinieks izmantoja neuzmanības mirkli pretuzbrukumam, kas bija veiksmīgs. Abi Dāvja “pāridarītāji” Diseldorfā izcīnīja bronzas medaļas. “Lieliska debija, strādāsim tālāk un domāsim, kā vēl labāk sagatavoties augsta līmeņa sacensībām,” rezumē treneris.

“KYODAI” krāsas turnīrā aizstāvēja arī juniors Ņikita Duinovs (-81kg), tomēr jau pirmajā cīņā bija spiests atzīt pretinieka pārākumu un sacensības neturpināja. “Ņikita, aktīvi cīnoties un veicot labus metienus, piespieda pretinieku nopelnīt “shido”, tomēr pats pēc brīža izlaida žņaugšanas paņēmienu,” skaidro Gatis. Tomēr gūtā pieredze un “Grand Slam” turnīra atmosfēras izbaudīšana ļaus viņam pārliecinošāk startēt junioru vecuma grupas sacensībās.

Dāvis līdz ceturtdienai uzkavēsies Vācijā, piedaloties treniņnometnē, savukārt Ņikita atgriežas Rīgā, lai kopā ar pārējiem uz vietas gatavotos Igaunijas atklātajām meistarsacīkstēm U21, kas notiks sestdien. Uzreiz pēc tām mūsu sportisti – Dāvis, Ņikita un Emīls Gerkens dosies uz treniņnometni Čehijā, Nimburkā.

Kopumā Diseldorfas “Grand Slam” piedalījās 440 sportistu. Latviju tajā pārstāvēja arī Dmitrijs Fedosejenkovs (-73kg) un Aigars Mīlenbergs (-90kg), kuri izstājās sacensību otrajā kārtā, kā arī Jevgeņijs Borodavko (-100kg), kurš zaudēja jau pirmo cīņu.

 

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Dāvis Dūda (-90kg) 7. +3/-2 46  
Ņikita Duinovs (-81kg) -/-1 49 30