SEKMĪGAS CĪŅAS PRESTIŽAJĀ TURNĪRĀ BRĒMENĒ

Kaut gan bez medaļām, tomēr labā noskaņojumā un ar gandarījuma sajūtu no prestižā džudo turnīra “International Masters Bremen 2018” atgriezušies mūsu kluba sportisti. Andis Dolgiļevičs (U18, -50kg), uzvarot piecas no septiņām cīņām, ieguva augsto 5.vietu, savukārt Ņikita Duinovs (U21, -81kg), kuram par vienu uzvaru mazāk, – septīto.

“Andis bija ļoti labi noskaņojies un lieliski aizvadīja pirmās trīs cīņas, uzvarot Vācijas, Lielbritānijas un Beļģijas džudistus,” uzskata treneris Gatis Mīlenbergs. Kaut gan viņš apšauba ceturtajā cīņā (pret Nīderlandes sportistu) pretiniekam piešķirto “waza-ari”, tomēr nevarot noliegt, ka cīņas gaitu un noteikumus diktējis tieši holandietis. Gandarījuma turnīrā atkal divas skaistas uzvaras, tomēr ne tikai mūsu treneris, bet arī citi konstatējuši, ka uz tatami, kur cīņas aizvadīja Andis, taktiski uzvarēt nav bijis iespējams. “Šido netika doti, tiesneši uz šī tatami strādāja nepārliecinoši, apšaubāma bija pretiniekam atdotā uzvara cīņā par bronzu,” savās pārdomās dalās Gatis.

Nākamajā dienā Ņikita aizvadījis sacensības pēc līdzīga scenārija kā Andis, sākot turnīru ar trim uzvarām pār Lielbritānijas un diviem Nīderlandes džudistiem. Arī cīņā ar Brazīlijas sportistu mūsējais bijis vadībā, tomēr pēdējās 15 sekundēs izlaistais metiens bijis liktenīgs. “Nākamā cīņa pret francūzi bija labākā, ko līdz šim biju redzējis visā Ņikitas karjerā – agresīva, daudz tehnisku uzbrukumu un meistarīgu māņkustību,” sportistu slavē treneris. Nākamajā cīņā, kurā uzvara ļautu pacīnīties par bronzas medaļu, pēc Gata teiktā, Ņikitam “vienkārši paslīdēja kāja”. Mūsu sportists bija veicis trīs lieliskus uzbrukumus, bet, kā jau džudo mēdz notikt, “īstajā brīdī, īstajā vietā” Franciju pārstāvošais gruzīnu cīkstonis veica sekmīgu pretuzbrukumu.

Treneris cer, ka pēc tik daudz aizvadītām cīņām mūsu puiši būs vēl motivētāki nākamajiem startiem un cīnīsies vēl vīrišķīgāk.

Turnīrs Brēmenē notiek jau kopš 1986.gada. Šajā gadā tajā piedalījās 414 sportistu U18 vecuma grupā un 410 sportistu no U21 vecuma grupā, kopā pārstāvot 21 valsti. Latvijas džudistiem izdevās izcīnīt divas bronzas medaļas U18 vecuma grupā: Anthony de Angelis (-66kg) un Aleksijs Ivašenko (+90kg). U21 vecuma grupā labākais sasniegums ir Artjoma Galaktionova (-66kg) 5.vieta.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
U18 (2001.-2003.g.)        
Andis Dolgiļevičs (-50kg) 5. +5/-2 44 275
U21 (1998.-2000.g.)        
Ņikita Duinovs (-81kg) 7. +4/-2 65 120