ANDIM SEPTĪTĀ VIETA EIROPAS KADETU KAUSĀ TEPLICĒ

Eiropas kadetu kausa sacensībās, kas nedēļas nogalē norisinājās Čehijas pilsētā Teplicē, labāko rezultātu Latvijas izlasē sasniedzis mūsu džudo kluba sportists Andis Dolgiļevičs, izcīnot septīto vietu. No sešām aizvadītajām cīņām Andis uzvarēja četrās, iespējams, par ātru sajustais bronzas cīņas tuvums liedza līdz galam novērtēt pretinieku, tādēļ šoreiz nācās apstāties pirms goda pjedestāla.

Pirmajās cīņās Andis neatstāja nekādas cerības Kosovas un Ukrainas sportistiem, apsteidzot viņus ar labiem un rezultatīviem uzbrukumiem, sacensību norisi analizē treneris Gatis Mīlenbergs. Trešajā cīņā mūsējam pretī stājās spēcīgs džudists no Krievijas, Aleksandrs Abijans, kurš nesen kadetu sacensībās Tulā izcīnīja sudraba medaļu. Andis lieliski izturēja spriedzi, kaut arī saņēma vienu aizrādījumu. Cīņas papildlaikā krievu sportistam spēks mazinājās, un Andim izdevās viņu uzvarēt. Diemžēl atpūtas laiks pēc šīs smagās cīņas bija par īsu un pret vēl vienu Krievijas sportistu Daņilu Korčemkinu piedzīvots pirmais zaudējums. Gandarījuma turnīra pirmajā cīņā pārspēts ukraiņu vienaudzis, bet pēc tam zaudēts Francijas sportistam Romēnam Valadjē-Pikāram. Pēc Gata domām, “varbūt Andis pāragri jau gaidīja cīņu par bronzu, tādēļ francūzi nenovērtēja”. Tik un tā mūsu sportista sniegums vērtējams kā lielisks.

Bez Anda turnīrā piedalījās arī mūsu meitenes Una Dolgiļeviča, Paula Elīza Cera un Nika Jankovska. “Ar meitenēm tā kā ar bitēm, uz visām trim viena uzvara.” Ļoti cerīgi sāka Una, uzvarot spēcīgu Krievijas vienaudzi, bet nākamais zaudējums sacensības turpināt liedza. Paula, kaut arī cīņas sākumā izvirzījās vadībā, savu pārsvaru pār Rumānijas sportisti diemžēl nenoturēja. Arī Nika piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā cīņā. “Šoreiz tas nebija džudo,” uzskata treneris.

Pavisam Teplicē startēja 706 sportisti no 37 valstīm. Dominējošs pārsvars pār citiem bija Krievijas jauniešiem, kuri izcīnīja 8 zelta medaļas (puišu kategorijās uzvarot septiņās no astoņām), sešas sudraba un trīs bronzas godalgas. Otrajā vietā Nīderlandes džudisti, trešajā – brazīlieši.

Pirmdien un otrdien mūsu sportisti piedalījās četros smagos treniņos, lai turpinātu gatavoties nākamajām sacensībām.

 KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

 

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Andis Dolgiļevičs (-50kg) 7. +4/-2 42 120
Una Dolgiļeviča (-70kg) +1/-1 39 45
Paula Elīza Cera (-52kg) -/-1 51 20
Nika Jankovska (-63kg) -/-1 51 20