DĀVIM UN DŽEISONAM DUBULTUZVARA SELL SPĒLĒS TARTU

Nedēļas nogalē sportiskākie studenti no Baltijas jūras reģiona un arī tālākām valstīm tikās Igaunijas studentu pilsētā Tartu, lai piedalītos jau XXXIV SELL spēlēs. Veiksmīgi tajās startēja arī mūsu kluba pārstāvji – Dāvis Dūda un Džeisons Smoļars, izcīnot zelta un sudraba medaļu svara kategorijā līdz -90kg.

Džeisons pirmajā cīņā tikās ar Lietuvas Izglītības zinātņu universitātes pārstāvi Antanu Kmieļavski, bet pēc tam bija pārāks par Mārtiņu Taubi (Rīgas Tehniskā universitāte). Savukārt Dāvis pirmajā cīņā uzvarēja Viļņas Ģedimina Tehniskās universitātes studentu Rīti Kazicku, bet pusfinālā – Donatu Saboni no Lietuvas Sporta universitātes. Jāpiebilst, ka izloze iesākumā abus mūsējos bija salikusi vienā pārī, tā automātiski vienu no viņiem izslēdzot no iespējas cīnīties par visaugstākā kaluma medaļu. Pēc veiktajām izmaiņām viss atrisinājās mūsu sportistiem labvēlīgi un abi tikās tikai finālā, kur pārāks bija Dāvis. Viņš SELL spēlēs uzvar jau otro gadu pēc kārtas, savukārt Džeisons pirms diviem gadiem SELL spēlēs Tamperē izcīnīja bronzas medaļu.

Pavisam šajā svara kategorijā startēja deviņi džudisti, pārstāvot Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Vācijas augstskolas.

SELL Studentu sporta spēles notiek jau kopš 1923.gada, kad par šādu sporta foruma izveidi studējošai jaunatnei vienojās četras valstis – Somija, Igaunija, Latvija un Lietuva. Arī SELL nosaukums veidots no šo četru valstu nosaukuma oriģinālvalodā pirmajiem burtiem. Ja pirmajās SELL spēlēs studenti sacentās tikai trīs sporta veidos – vieglatlētikā, tenisā un futbolā, tad šogad sacensības notika 12 dažādās disciplīnās. Spēļu organizatori informē, ka kopumā trīs dienās Tartu sacentušies 1150 studentu, pārstāvot deviņu valstu 49 augstskolas. Tālākā delegācija, kas mērojusi ceļu uz Igauniju, bijusi no Ķīnas.

 Nākamajā pavasarī SELL spēles notiks Lietuvā.