MŪSU DŽUDISTIEM NOPIETNI STARTI ARĪ VASARĀ (PAPILDINĀTS)

Kaut saule sildīt silda un tā vien vilina uz laiskošanos, daudzi mūsu džudisti vasaru pavada ne tikai treniņos un nometnēs, bet piedalās arī svarīgās sacensībās. U18 vecuma grupai šī gada nozīmīgākais turnīrs – Eiropas čempionāts norisinājās jūnija beigās Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētā Sarajevā, juniori savām svarīgākajām pārbaudēm Eiropas un pasaules mērogā turpina gatavoties, piedaloties Eiropas kausu turnīros, savukārt pieaugušajiem jūlija beigās plānota dalība Grand Prix posmā Zagrebā.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieticīgu startu kadetu Eiropas čempionātā aizvadīja skaitliski nelielā Latvijas izlase, kuras sastāvā bija arī Una un Andis Dolgiļeviči. „Sports ir nežēlīgs, un ne vienmēr tiek sasniegti plānotie rezultāti,” atzīst U18 izlases galvenais treneris Gatis Mīlenbergs. Andis labi iesācis turnīru, uzvarot spēcīgu Baltkrievijas sportistu – cīņa nav bijusi viegla, tomēr mūsu sportista nepārtraukti uzbrukumi arī vainagojušies ar uzvaru nesošu metienu papildlaikā. Diemžēl nākamo cīņu pret Turcijas pārstāvi Andis zaudēja, tiesa, gūstot vērtīgu pieredzi.

Vērtējot Unas sniegumu, treneris uzskata, ka „viņa vienkārši sadega”. Labi aizvadīta iesildīšanās, tomēr čempionāta atmosfēra „viņu apēda”. Treneris pauž cerību, ka tas noticis pēdējo reizi un nākamajā gadā, kas 2002.gadā dzimušajiem sportistiem ir pēdējais kadetu vecuma grupā, tiks sasniegti augstvērtīgāki rezultāti.

Ja kadetiem pēc Eiropas čempionāta sezona tikpat kā jau beigusies (pasaules čempionāts šogad nenotiek), tad junioriem visi svarīgākie starti vēl priekšā. Jūlija sākumā Polijas pilsētā Gdiņā notika kārtējais Eiropas junioru kauss, kurā piedalījās arī mūsu kluba sportists Ņikita Duinovs. Viņa startu treneris Gatis vērtē atzinīgi, īpaši ņemot vērā to, ka sportists ilgu laiku traumu dēļ nevarēja cīnīties. Aizvadījis divas pārliecinošas cīņas, diemžēl trešās cīņas papildlaikā atkal gūts savainojums, tādēļ no piedalīšanās gandarījuma turnīrā nācies atteikties. „Cerams, ka melnā traumu līnija beidzot pārtrūks un mūsu sportistus vairs nevajās,” pauž treneris. Tieši traumu dēļ uz sacensībām Polijā nedevās otrs mūsu juniors Emīls Gerkens. Vēlam puišiem līdz braucienam uz treniņnometni Japānā savainojumus sadziedēt, lai pilnvērtīgi varētu aizvadīt sagatavošanās posmu pirms Eiropas un pasaules čempionāta. Eiropas labākie juniori spēcīgākos noskaidros septembra vidū Bulgārijā, bet pasaules līmenī uzvarētāji kļūs zināmi oktobra vidū Bahamās.

Saspringta šā mēneša izskaņa gaidāma arī mūsu pieredzējušākajam sportistam Dāvim Dūdam, kurš dosies uz Zagrebu, lai piedalītos „Grand Prix” posmā (27.-29.jūlijs). Dalībai šajā turnīrā reģistrēti 615 džudisti no 84 pasaules valstīm, Dāvja kategorijā līdz 90kg – 68 dalībnieki. Lai izdodas!

REITINGA PUNKTI

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Ņikita Duinovs (-81kg) +2/-1 27 70
Andis Dolgiļevičs (-50kg) +1/-1 31 55
Una Dolgiļeviča (-70kg_ -/-1 21 25