LIELISKS RUDENS SEZONAS SĀKUMS – EMĪLAM BRONZA EIROPAS ČEMPIONĀTĀ

Par spīti lielajām lietavām un vējam ar lielisku noskaņojumu esam iesākuši sacensību rudens cēlienu. Un par to ir parūpējies viens no mūsu kluba pieredzējušākajiem džudistiem – Emīls Gerkens (-100kg), izcīnot bronzas medaļu Eiropas čempionātā junioriem, kas šonedēļ norisinājās Somijas pilsētā Vantā.

Sacensību pirmajā kārtā Emīls bija brīvs, bet otrajā bija pārāks par Azerbaidžānas džudistu Adilu Karimli. Kaut gan nākamais pretinieks, gruzīns Iļja Sulamanidze (vēlākais šo sacensību zelta medaļas ieguvējs), iepriekš bija uzvarēts, šoreiz cīņas iznākums nebija mūsu sportistam labvēlīgs. Pirmajā gandarījuma cīņā Emīls bija pārāks par dāni Matiasu Madsenu, bet bronzas medaļa tika iegūta, pārspējot francūzi Tanū Keitā.

Eiropas čempionātā piedalījās 342 džudisti no 44 valstīm. Visvairāk medaļu ieguva Gruzijas, Francijas un Krievijas sportisti. Latviju šajās sacensībās pārstāvēja trīs džudisti. Tik pat veiksmīgi kā Emīls startēja arī Aleksejs Zarudņevs (-81kg), izcīnot bronzu, savukārt Artjoms Galaktionovs (-66kg) piedzīvoja zaudējumu otrajā kārtā.

Treneris Gatis Mīlembergs atzīst, ka pēc sacensībām ir gan prieks, gan vilšanās. “Visi pretinieki mums bija zināmi, izpētīti, daži iepriekš uzvarēti, uz Vantu braucām noskaņojušies cīnīties par zeltu. Bet džudo ir džudo. Gruzijas džudists, kuru Emīls bija uzvarējis, mums atspēlējās.” Treneris uzsver, ka pēc šī zaudējuma īpaša uzmanība pievērsta psiholoģiskai gatavībai nākamajām cīņām, jo nav noslēpums, ka Emīls ir zaudējis cīņā par 3.vietu divos nozīmīgos turnīros – EYOF un pasaules čempionātā kadetiem. Tomēr viss noritējis labi, un emocijas par otro medaļu Eiropas čempionātā (jūnijā sudrabs Unai Dolgiļevičai kadetu vecuma grupā) ir lieliskas! “Medaļu izcīnīja Emīls, bet viņam blakus bija treneris un visi, kuri strādā un trenējas mūsu klubā,” uzsver Gatis. Nekāda atpūta pēc šī panākuma gan netiek plānota, jo Emīls turpinās gatavoties junioru pasaules čempionātam, kas oktobra vidū notiks Marokā. Savukārt Una jau septembra beigās dosies uz pasaules čempionātu kadetiem Kazahstānā, Dāvis Dūda oktobrī piedalīsies Eiropas kausā Tallinā, Ņikita Duinovs – novembra sākumā Eiropas čempionātā U23 Iževskā, bet mūsu kluba jaunākie sportisti jau nākamnedēļ startēs sacensībās Jelgavā. Veiksmi visiem!

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvartētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Emīls Gerkens (-100kg) 3. +3/-1 17 500