KYODAI IZMĒĢINA SPĒKUS “ROTHBERG CUP” TALLINĀ

Neliela mūsu džudo kluba komanda pagājušajā nedēļā bija devusies ciemos uz Tallinu, lai pirmo reizi piedalītos turnīrā “Rothberg Cup”. Turnīrs ir jauns, notiek tikai otro reizi, un, lai gan dalībnieku ne visās kategorijās bija daudz, spēcīgu pretinieku netrūka. KYODAI komanda startēja ļoti labi, ar medaļām un vērtīgām balvām mājās atgriezās vairums mūsu sportistu.

Zelta medaļas un krāšņus kausus turnīrā izcīnīja Ņikita Afanasjevs (U14, -55kg), Amēlija Baranovska (U14, -60kg), Mārtiņš Ieviņš (U12, -30kg) un Anna Gulīte (U,14 -50kg). 2.vieta Markusam Pomaskovam (U14, -46kg) un Gustavam Zuģickim (U14, -42kg), savukārt bronzas medaļa Tomasam Manfeldam (U14, -46kg), Danielam Zvaneram (U14, -42kg) un Markusam Zuģickim (U14, -35kg). Soli aiz pjedestāla – 5.vietā – Daniels Strods (U14, -55kg).

Pēc trenera Džeisona Smoļara stāstītā, turnīrs bijis pietiekami spēcīgs, uz to ieradušies rīkotāju – Igaunijā labi pazīstamu džudistu, brāļu Rotbergu, – draugi no vairākām valstīm. Nopietnas pretinieces bijušas arī meitenēm, tādēļ tiks domāts, vai šīs sacensības nākamajā gadā iekļaut kluba kalendārā jau kā reitinga turnīru.

Pavisam turnīrā piedalījās 285 dalībnieki no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Somijas.

Diemžēl labos rezultātus atkal aizēnojis disciplīnas pārkāpums – telefonu izmantošana sacensību laikā. “Sportisti nesekoja saviem pretiniekiem, neskatījās viņu cīņas, bet spēlēja spēlītes,” novērojis treneris. Tādēļ ļoti iespējams, ka turpmāk telefonu lietošana braucienu un sacensību laikā tiks stingri ierobežota.