KYODAI PIEVĒRŠAS JAUNO TIESNEŠU SAGATAVOŠANAI

Džudo klubs KYODAI pēdējo gadu laikā īpašu uzmanību pievērš ne tikai treniņiem un sportistu sagatavošanai, bet arī jauno tiesnešu apmācībai. Ne velti mūsu klubam jau ir viena no lielākajām tiesnešu komandām Latvijā. Bez Viļņa Mīlenberga (starptautiskā kategorija) un Džeisona Smoļara (B kategorija), kuri ir tiesneši ar ļoti lielu pieredzi, vairāki mūsu 2002.gadā dzimušie džudisti arī jau piedalās starptautisku turnīru tiesāšanā. Cerams, ka pēc kāda laika viņiem pievienosies arī citi biedri, jo šajā “Samuraja Džeka bērnu līgas” sezonā tiesnešu pienākums uzticēts jau 2005.gadā dzimušiem un vecākiem sportistiem.

Tiesnešu pienākums bija precīzi novērtēt fizisko pārbaudījumu testus, kā arī tiesāt jaunāko biedru cīņas. Treneri Gatis un Džeisons pēc pirmā posma tiesnešu darbu vērtē atzinīgi, jo visu attieksme bijusi nopietna, darbs veikts atbildīgi. Mazāka pieredze šo pienākumu veikšanā ir U16 vecuma grupas sportistiem, iespējams, tādēļ viņi uz tatami bijuši klusāki un neizlēmīgāki. Lai to novērstu, tiks rīkots neliels seminārs, kurā īpaša uzmanība būs pievērsta tiesneša atrašanās vietai uz tatami, balss skaļumam, žestiem utt.

Pēc pirmā “Samuraja Džeka bērnu līgas” posma tiesnešiem reitinga punkti tika piešķirti, iedalot divās grupās – 200 punktu (labi) un 150 punktu (vidēji). Turpmāk tiesnešu vērtējumam tiks izstrādāti precīzi kritēriji.