JANVĀRA DŽUDOKA – RIČARDS ĶĪSIS

Ričards ir no tiem mūsu kluba jaunākajiem sportistiem, kuram ļoti patīk džudo! Viņa sasniegumu pamatā ir ne tikai centīgs darbs treniņos, bet arī tas, ka viena no puiša mīļākajām nodarbēm brīvajā laikā ir nozīmīgu džudo turnīru (Grand Slam, Grand Prix un citu) vērošana. Pateicoties lielajai interesei, Ričards sacensībās izmanto ne vien treniņos apgūto, bet arī televīzijā redzēto.

Piedāvājam nelielu sarunu ar mēneša džudistu:

Cik ilgi jau trenējies džudo? 

– Es trenējos jau sesto gadu. Kad man bija 3 gadi, es pirmo reizi apmeklēju džudo treniņa nodarbību.

Kādēļ izvēlējies tieši šo sporta veidu?

– Tētis man piedāvāja apmeklēt džudo nodarbību, es aizgāju, man ļoti patika baltais kimono un mūsu lielā zāle, kur cīnījās lielie džudisti. Man arī gribējās kļūt par tādu.

Ko Tev visvairāk patīk un ko – nepatīk darīt treniņos?

– Visvairāk man patīk cīnīties ar saviem kluba biedriem, taisīt jaunos paņēmienus, bet visvairāk nepatīk lēcienu sērijas treniņa beigās.

Kuras sacensības Tev visvairāk palikušas atmiņā, kāpēc?

– Visvairāk es atceros sacensības Saldū – ” Saldais džudo”. Es tur smagi cīnījos un dabūju 3.vietu. Bet visvairāk mani pārsteidza, ka kopā ar bronzas medaļu es saņēmu arī šokolādes saldējumu un augļus. Tas bija ļoti patīkams pārsteigums, kā balva par manu darbu.

Ko Tev labprāt patīk darīt brīvajā laikā? Vai ir kāds hobijs?

– Mēs ar brāli spēlējam galda spēles, patīk ceļot pa dažādām valstīm kopā ar ģimeni.  Man ļoti patīk zīmēt  un veidot pasakaino zvēru figūras no plastilīna. Man patīk arī lasīt. Tagad es lasu grāmatu par Hariju Poteru.
Kāds ir Tavs mīļākais džudo tehnikas paņēmiens (jautājumu uzdod decembra džudists Iļgams Jusifovs)?

– Man ļoti patīk Tai Otoshi.

Tavs jautājums nākamā mēneša džudistam?

 – Iedomājies, ka tu esi sava kluba galvenais treneris. Kāds nosaukums būs Tavam džudo klubam?