MŪSĒJIE GŪST PIEREDZI EIROPAS KAUSĀ HORVĀTIJĀ, LATVIJAI – BRONZAS MEDAĻA

Pēc ilgāka pārtraukuma uz starptautisku turnīru – Eiropas kausu U18, kas norisinājās Horvātijas kūrortpilsētā Porečā, bija devušies mūsu kluba sportisti – Anna Gulīte (-57kg) un Emīls Potapovs (-66kg). Lai gan uzvaras netika izcīnītas, vērtīga pieredze iegūta un kļūdas pārrunātas. Latviju šajā turnīrā pārstāvēja pieci džudisti, un visveiksmīgāk tas izdevās Matīsam Zeiļam (-81kg), kurš mājās pārveda bronzas medaļu.

“Mūsu sportisti bija noskaņojušies kaujinieciski, bet acīmredzot reālā situācija uz tatami bija citāda, nekā domāts, un arī izloze, jau pirmajā cīņā pretī nostādot pieredzējušāku džudistu, mūsējos nepažēloja,” stāsta Aigars Mīlenbergs, kurš bija kopā ar KYODAI džudistiem. Emīls par ilgu noturēja savus tvērienus, un to izmantoja Azerbaidžānas sportists, zibenīgi izpildot savu paņēmienu un gūstot atzīmi “waza-ari”, kurai drīz vien sekoja arī otra. “Diemžēl tieši lielo sacensību pieredzes trūkums rada šādas kļūdas. Ir tvēriens, nedrīkst gaidīt, ir jāmet!” Anna savu cīņu sākusi labi, piespiežot pretinieci nopelnīt aizrādījumu, veikusi vairākus uzbrukumus, taču vienā brīdī zaudējusi uzmanību, un Horvātijas sportistei izdevies veiksmīgs “waza-ari”. Kaut arī turpinājusi uzbrukt Anna, pretiniece pārspējusi viņu ar žņaugšanas paņēmienu.

Pavisam kadetu kausā piedalījās 368 jaunie džudisti no 27 valstīm. Uzvaru ar piecām zelta un vienu bronzas godalgu svinēja Krievijas sportisti, itāļiem izdevās izcīnīt trīs zelta, četras sudraba un trīs bronzas medaļas, bet 3. vietā kopvērtējumā Serbija – divi zelti, viens sudrabs un divas bronzas. Vismaz vienu medaļu izdevās izcīnīt 17 valstu džudistiem.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti*
Anna Gulīte, (-57kg) -/-1 30 90
Emīls Potapovs (-66kg) -/-1 47 90

*Reitinga punktiem tiek piemērots koeficients 3