LIELISKS SNIEGUMS – UNAI SUDRABS JUNIORU EIROPAS KAUSĀ PORTUGĀLĒ

Deviņi mēneši – tik ilgs laiks bija pagājis, kopš uz tatami starptautiskās sacensībās kāpa mūsu juniori. Kaut gan ieilgušie ierobežojumi nav ļāvuši pilnvērtīgi gatavoties startiem, un tādēļ turnīrā pieļautas arī kļūdas, – junioru Eiropas kauss Portugāles pilsētā Koimbrā mums sagādājis prieka pilnus brīžus. Mūsu kluba sportiste Una Dolgiļeviča (-78kg) tajā izcīnīja sudraba medaļu!

Kaut arī dalībnieču skaits Unas kategorijā nebija ļoti liels, neviena uzvara nenāca kā dāvana. Pārliecinoši pārspējusi Portugāles un Polijas džudistes, finālā Una zaudēja Nīderlandes sportistei, kurai, kā liecina Starptautiskās džudo federācijas informācija, šajā gadā bijusi krietni lielāka sacensību pieredze.

“Liels prieks, ka atsākušās nozīmīgas sacensības un mūsu vecākajiem sportistiem parādījies mērķis, kam gatavoties. Pēc šāda pārtraukuma, protams, bija kļūdas, bet mēs turpināsim strādāt un trenēties,” uzsver treneris Gatis Mīlenbergs, kurš vadīja mūsu valsts izlasi šajā turnīrā. “Sajūtas par sudraba medaļu ir divējādas. Pirmkārt, ir liels prieks, jo medaļa Eiropas kausā mūsu klubam ir liels panākums. Otrkārt, tas pierāda to, ka kluba treneru kolektīva darbs norit pareizi, jo ne katra kluba audzēkņiem ir pa spēkam šādi sasniegumi. Pēc pēdējo mēnešu laikā izskanējušās kritikas par treniņu procesu un nominēšanu jostu paaugstināšanas eksāmenam, mēs pierādījām, ka mākam strādāt un darām to pareizi. Noteikti neko nemainīsim un citu profesiju pārstāvju padomus neuzklausīsim. Šī medaļa ir pierādījums mūsu darbam, stratēģijai, metodēm un rezultātiem,” ir pārliecināts Gatis, piebilstot, ka “šī medaļa bija vajadzīga, pirmkārt, Unai, otrkārt man un visam klubam, lai mūs sapurinātu un lai mēs turpinātu īstenot savus mērķus.”

Uz turnīru Koimbrā bija devies arī Unas brālis Andis (-73kg), kuram, pēc trenera domām, nepaveicies ar izlozi. Sava loma noteikti bijusi arī sacensību trūkumam, un arī uztraukums licis sevi manīt. Latviju šajās sacensībās pārstāvēja arī Anastasija Sokirjanska (-57kg), kura izcīnīja 7.vietu, un Entonijs de Angelis, kurš izstājās no turnīra pēc divām uzvarētām kārtām.

Pavisam sacensībās piedalījās 306 džudisti no 24 valstīm. Par uzvarētājiem kopvērtējumā kļuva Krievijas juniori, izcīnot piecas zelta un pa trim sudraba un bronzas medaļām. Aiz viņiem Nīderlandes džudisti ar četriem zeltiem, vienu sudrabu un divām bronzām, bet 3.vietā Itālijas sportisti – trīs zelta un sudraba godalgas un divas bronzas. Vismaz vienu medaļu ieguva 16 valstu džudisti. Pateicoties Unas sudrabam un Anastasijas 7.vietai, Latvija kopvērtējumā ierindojās 11.vietā.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

 

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Una Dolgiļeviča (-78kg) 2. +2/-1 8 775
Andis Dolgiļevičs (-73kg) -/-1 46 35
         

*Ar trenera lēmumu reitinga punkti tiek piešķirti kā par dalību Eiropas čempionātā