SŪRA PIEREDZE PASAULES SKOLU SPORTA SPĒLĒS

Serbijas galvaspilsētā Belgradā šonedēļ pulcējušies 2500 bērnu, lai piedalītos Starptautiskās skolu sporta federācijas (ISF) rīkotajās Pasaules sporta spēlēs. 35 valstu jaunie atlēti mērojas spēkiem 14 dažādos sporta veidos. Latvija no tiem pārstāvēta vienā – džudo, un izlasē pēc atlases cīņām tika iekļauti arī divi mūsu kluba sportisti – Tomass Manfelds (-60kg) un Markuss Zuģickis (-50kg).

Džudo turnīrā, kurš norisinājās divas dienas, piedalījās apmēram 130 sportistu no deviņām valstīm (šajās sacensībās startēja tikai 2007.-2008.gadā dzimuši jaunieši). Latviju pārstāvēja 14 zēni un septiņas meitenes. Kaut gan dalībnieku skaits svara kategorijās nebija ļoti liels, pretinieki izrādījās pārāk ciets rieksts mūsu puišiem. Tomass, uzvarot vienu cīņu, bet divas zaudējot, ieņēma 7.vietu, bet Markusam diemžēl divi zaudējumi. Labāko rezultātu no Latvijas sportistiem – 3.vietu – šajā turnīrā sasniedza Ēriks Homka, Viktorija Ķergalve, Andrejs Pabērzis un Maksims Tihonovs.

Absolūtu pārsvaru šajās sacensībās demonstrēja Krievijas jaunie sportisti. No 16 svara kategorijām viņi uzvarēja 12, kopā iegūstot 25 medaļas (12 zelti, 10 sudrabi, trīs bronzas). Otrie palika Ukrainas džudisti, izcīnot 11 godalgas (divi zelti, trīs sudrabi, sešas bronzas), bet trešie – sacensību rīkotāji serbi ar divām zelta, divām sudraba un 10 bronzas medaļām. Latvijas komanda ar četrām bronzas medaļām dala 4.-5.vietu ar Baltkrieviju.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Tomass Manfelds (-60kg) 7. +1/-2 13 305
Markuss Zuģickis (-50kg) -/-2 12 35

*Reitinga punkti tiek piešķirti kā par dalību Eiropas čempionātā