ANTRAI UN MARKUSAM PIRMAIS STARTS EIROPAS KAUSĀ

Čehijas pilsētā Teplicē turpinās Eiropas kausa tūre kadetiem, un šāda līmeņa turnīrā pirmo reizi piedalījās mūsu kluba džudisti Antra Mužica (-57kg) un Markuss Pomaskovs (-66kg), gūstot ļoti lielu pieredzi.

Antra pirmajā kārtā bija brīva, bet otrajā ar teicamu žņaugšanas paņēmienu uzvarēja Austrijas sportisti. Pēc tam gan nācās piekāpties apakšgrupas uzvarētājai un 5. vietas ieguvējai no Ungārijas, kā arī gandarījuma turnīrā – džudistei no Vācijas. Savukārt Markusam jau pirmajā cīņā pretī stājās nākamais čempions no Itālijas. Diemžēl mūsu sportistam zaudējums arī otrajā cīņā pret Igaunijas vienaudzi.

Turnīrā piedalījās 562 džudisti no 29 valstīm. Latviju šajā turnīrā pārstāvēja astoņi kadeti. Visveiksmīgākais starts padevās Ronaldam Plostniekam (-81kg), kurš izcīnīja 5.vietu, un Ernestam Laufmanim (-81kg), kuram 7.vieta.

Kopvērtējumā uzvarēja Itālijas džudisti, izcīnot četras medaļas no katra kaluma. Aiz viņiem Ukrainas komanda (divi zelti un sudrabi, trīs bronzas) un Nīderlandes sportisti ar divām zelta un vienu sudraba medaļu. Latvijas komandai 23.vieta.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās  cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Antra Mužica (-57kg) +1/-2 44 80
Markuss Pomaskovs (-66kg) -/-2 64 35