EMĪLAM PĀRLIECINOŠA UZVARA SELL SPĒLĒS

Pēc ilgāka pārtraukuma uz džudo tatami atkal bija redzams mūsu sportists Emīls Gerkens (-100kg), turklāt atgriešanās notikusi vairāk nekā pārliecinoši – izcīnīta uzvara XXXVII SELL Studentu spēlēs, kas šajā nedēļā norisinās Rīgā, Ogrē un Tukumā.

Emīls, pārstāvot Rīgas Juridisko augstskolu (Riga Graduate School of Law), saviem trīs pretiniekiem neatstāja nekādas cerības, visas cīņas uzvarot ar atzīmi ippon, turklāt paveicot to ļoti ātri (garākā cīņa ilga vien minūti un 18 sekundes).

SELL Studentu sporta spēles notiek jau kopš 1923.gada, kad par šādu sporta foruma izveidi studējošai jaunatnei vienojās četras valstis – Somija, Igaunija, Latvija un Lietuva. Arī SELL nosaukums veidots no šo četru valstu nosaukuma oriģinālvalodā pirmajiem burtiem. Ja pirmajās SELL spēlēs studenti sacentās tikai trīs sporta veidos – vieglatlētikā, tenisā un futbolā, tad šogad sacensības norisinājās 14 dažādās disciplīnās. Šīm spēlēm Latvijā bija jānotiek jau pagājušajā gadā, taču pandēmijas dēļ tās tika pārceltas. Tā kā rīkotājvalstij ir tiesības sastādīt sacensību programmu, iedvesmojoties no Latvijas olimpiskajiem čempioniem – 3×3 basketbolistiem, – šajā gadā SELL spēlēs sacensības notika arī šajā sporta veidā.

SELL spēļu džudo turnīrā visplašāk tika pārstāvētas Lietuvas augstākās mācību iestādes, tādēļ nav pārsteigums, ka pirmās četras vietas kopvērtējumā arī aizņēma šīs valsts studenti-džudisti.