LATVIJAI DIVAS BRONZAS EIROPAS ČEMPIONĀTĀ KADETIEM. ARĪ MŪSU ANNAI!!!

Kamēr Latvijā līgojām un svinējām svētkus, labākie jaunie džudisti tikās Horvātijas kūrortpilsētā Porečā, kur norisinājās Eiropas čempionāts kadetiem. Latviju šajā turnīrā pārstāvēja seši sportisti. Liels prieks un lepnums par mūsu Annu Gulīti (-57kg), kura izcīnīja bronzas medaļu, apliecinot, ka ir viena no labākajām savā vecuma grupā. Otra trešā vieta – Maksimam Bižānam (-90kg). Pārējie Latvijas izlases dalībnieki labāko astotniekā neiekļuva.

Anna pirmajā kārtā bija brīva, pēc tam izcīnīja uzvaras pār Melnkalnes un Horvātijas sportistēm, bet pusfinālā piekāpās šo sacensību vēlākai uzvarētājai Fidanai Alizadai no Azerbaidžānas. Cīņā par bronzas medaļu Anna bija pārāka par Slovēnijas vienaudzi.

Uz tatami Porečā kopumā kāpa 400 džudistu, pārstāvot 40 valstis. Uzvaru kopvērtējumā izcīnīja Francijas komanda (trīs zelti, četri sudrabi, trīs bronzas), otrie palika Azerbaidžānas sportisti (trīs zelti, viens sudrabs, četras bronzas), bet trešajā vietā Turcijas džudisti (divi zelti, viens sudrabs, divas bronzas).

Pēc individuālajām sacensībām notika arī jaukto komandu turnīrs, kurā tika pārstāvētas 14 valstis. Uzvaru izcīnīja Ukraina, finālā pārspējot Francijas džudistus. Trešās vietas ieguva Azerbaidžānas un Gruzijas sportisti.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Anna Gulīte (-57kg) 3. +3/-1 30 945