ANNAI VĒSTURISKS SASNIEGUMS – BRONZA PASAULES ČEMPIONĀTĀ

Latvijas džudo vēsturē vēl nebijušu rezultātu – medaļu pasaules čempionātā – sasniegusi mūsu kluba talantīgā sportiste Anna Gulīte (-57kg), kura pagājušajā nedēļā kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kadetu pasaules čempionātā Bosnijas un  Hercegovinas galvaspilsētā Sarajevā. Līdz šim neviena no mūsu valsts džudistēm tik augsta līmeņa turnīrā medaļu nebija izcīnījusi.

Anna cīņas sāka apņēmīgi, uzvarot Vācijas un Horvātijas sportistes, bet ceturtdaļfinālā tomēr atzīstot Brazīlijas vienaudzes, vēlākās sudraba medaļas ieguvējas, pārākumu. Gandarījuma turnīrā mūsu džudiste vispirms pārspēja Kazahstānas sportisti, bet cīņā par bronzu sarūgtināja Francijas līdzjutējus. Jāatzīmē, ka Anna nav vienīgā, kura ar savu sniegumu pārrakstījusi valsts džudo vēsturi. Čempionāta uzvarētāja, 16gadīgā Lintoja Čanambama (Linthoi Chanambam) izcīnīja pirmo medaļu un pirmo pasaules čempiona titulu džudo Indijai.

Vēlreiz apsveicam Annu, trenerus un visu KYODAI “zaļo” komandu ar lielisko rezultātu! Paldies visiem atbalstītājiem, kuri lidostā sirsnīgi sveica mūsu medaļnieci!

Latviju pasaules čempionātā pārstāvēja arī Maksims Bižāns (-90kg) un Jānis Strazdiņš (+90kg), abi puiši ierindojās 7. vietā. Turnīra kopvērtējumā mūsu valsts mazā komanda izcīnīja 24.vietu (60 valstu konkurencē), bet uzvarēja Francijas džudisti. Otrā vieta Gruzijas, bet trešā – Japānas komandai. Pasaules čempionāts noslēdzās ar jaukto komandu cīņām, kurās arī nepārspēti palika Francijas džudisti, sudrabs tika Azerbaidžānas, bet bronzas – Uzbekistānas un Turcijas komandām.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Anna Gulīte (-57kg) 3. +4/-1 34 1330