LATVIJAS ČEMPIONĀTĀ ČETRAS BRONZAS, VETERĀNIEM – SUDRABS

Dienu pēc veiksmīgā kadetu starta uz tatami izgāja mūsu kluba komanda, kas piedalījās Latvijas atklātajā čempionātā pieaugušajiem un Latvijas čempionātā veterāniem.

Latvijas čempionātā KYODAI pārstāvēja pieci sportisti, lielākā daļa no viņiem vēl junioru vecumā, un izcīnīja četras bronzas medaļas – tās tika Krišjānim Ceram (-60kg), Rūdim Janovam (-73kg), Gustavam Līkansim (+100kg) un Francim Mikuckim (-81kg). Ļoti garu – vairāk nekā 12 minūtes – cīņu sacensībās aizvadīja Kristiana Jurkevica (-78kg), diemžēl beigās atzīdama pretinieces pārākumu.

Latvijas čempionātā piedalījās 59 dalībnieki, pārstāvot 20 džudo klubu no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Kazahstānas un Ukrainas. Kopvērtējumā godalgotās vietas ieguva Liepājas KSS, V.Zeļonija SS un Plunģes džudo kluba sportisti. Mūsu komandai 14.vieta.

Līdztekus Latvijas čempionātam pieaugušajiem norisinājās arī Latvijas atklātais čempionāts veterāniem, kurā piedalīties drīkstēja tikai tie sportisti, kuri pēdējos divus gadus nav startējuši nevienā Eiropas džudo savienības vai Starptautiskās džudo federācijas turnīrā (izņemot veterānu sacensības). Atzīstams rezultāts vienīgajam mūsu kluba džudistam Konstantīnam Pakulam (-66kg), kurš vecuma grupā no 35-39 gadiem izcīnīja sudraba medaļu. Šajā turnīrā pavisam startēja 23 sportisti no 10 Latvijas un Igaunijas klubiem.

Jāuzsver, ka Latvijas džudo federācija ir ieguvusi tiesības rīkot Rīgā arī vienu no Eiropas kausa posmiem veterāniem, un tieši 24.-25.februārī gaidāmais turnīrs atklās veterānu kausu tūri. Savukārt junioriem līdzīgi kā mūsu kadetiem nākamais starts gaidāms Baltijas džudo čempionātā pēc divām nedēļām.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Francis Mikuckis (-81kg) 3. +2/-1 12 260
Krišjānis Cers (-60kg) 3. +2/-1 7 260
Rūdis Janovs (-73kg) 3. +2/-1 7 260
Gustavs Līkansis (+100kg) 3. +1/-2 4 230
Kristiana Jurkevica (-78kg) -/-2 2 20
Konstantīns Pakula (-66kg) 2. +1/-1 3  

FOTO: Latvijas džudo federācija, Dace Manfelde