SEPTEMBRA DŽUDOKA – FRANKS MIKUCKIS

Franks jeb “FRANKY” nav izlaidis nevienu treniņu bez attaisnojoša iemesla. Viņu var uzskatīt par jebkura trenera sapni, jo dara visu, kas no viņa tiek prasīts. Ļoti koncentrējies treniņos, progresē un demonstrē ļoti labus rezultātus turnīros. Franks brauc skatīties sacensības, arī ja pats tajās nepiedalās.  Šovasar piedalījās savā pirmajā nometnē, ko aizvadīja lieliski, un ir gatavs nākamajā gadā piedalīties arī garākās sporta nometnēs.  

Piedāvājam nelielu sarunu ar mēneša džudistu:

Cik ilgi jau trenējies džudo, kāpēc izvēlējies tieši šo sporta veidu?

-Es džudo trenējos no trīs gadu vecuma, un jau sešus gadus gūstu gandarījumu un pieredzi šajā sporta veidā. Izvēlējos to tādēļ, ka arī mani brāļi – Filips un Francis nodarbojās un joprojām nodarbojas ar džudo.

Vai tas, ka arī vecākie brāļi saistīti ar šo sporta veidu, palīdz vai traucē?

-Viņi man, protams, palīdz, dod padomus, tiekoties mēs ļoti bieži runājam par džudo. Īpaši, kad notiek starptautiskas sacensības, – tad mēs analizējam sportistu cīņas.

Kāds ir Tavs džudo sapnis?

-Mans lielākais sapnis ir sasniegt visaugstākos rezultātus, kļūt par pasaules un varbūt pat olimpisko čempionu. Bet piedalīties un uzvarēt sacensībās jau tagad – arī tas ir liels sasniegums.

Kuram džudistam Tu gribētu līdzināties?

-Kad skatos starptautiskos turnīrus, man patīk daudzi sportisti, piemēram, Tedijs Riners, bet es gribu būt es pats un nevienam nelīdzināties.

Ar ko Tu nodarbojies brīvajā laikā, vai Tev ir kāds hobijs?

-Brīvajā laikā man ļoti patīk spēlēt futbolu, kā arī skatīties starptautiskās sacensības džudo. Tā ir mana dzīve.

Kā tu sevi noskaņo pirms sacensībām? (jautājumu uzdod augusta džudists Markuss Pavārs)

-Pirms sacensībām es vienmēr nedaudz uztraucos, bet, kad sākas cīņas, es vienmēr esmu koncentrējies un līdzsvarots, jo katras sacensības man ir svētki!

Tavs jautājums nākamā mēneša džudistam?

-Kuras sacensības Tev visvairāk palikušas atmiņā?