ANNA SAŅEM “UZLECOŠĀS ZVAIGZNES SPORTĀ” TITULU

Otrdienas vakarā Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” tika pasniegti apbalvojumi „Rīgas sporta laureāts 2022” labākajiem galvaspilsētas sportistiem, treneriem, komandām un šī gada populārākā sporta notikuma organizatoriem.

Liels prieks un pagodinājums ir tas, ka starp laureātiem ir arī mūsu kluba džudiste Anna Gulīte, kura saņēma balvu nominācijā “Gada uzlecošā zvaigzne”. Šo titulu Annai palīdzēja kaldināt bronzas medaļas pasaules un Eiropas kadetu čempionātos.

Īpašo balvu nominācijā „Par mūža ieguldījumu sportā” ieguva galda tenisa treneris un sacensību organizators Genādijs Kartuzovs.

gadā par Rīgas labāko sportistu atzīts autosportists Kristaps Blušs, labākās Rīgas sportistes titulu saņēma basketboliste Kitija Laksa, bet kā Rīgas labākā sportiste ar īpašām vajadzībām  tika godināta nedzirdīgo sporta pārstāve peldēšanā Zane Embrekte. Rīgas labākā trenere šajā gadā ir Anita Klapote (vieglatlētika), par labāko sporta spēļu komandu galvaspilsētā atzīts futbola klubs „RFS”, bet kā „Gada notikums sportā” – Latvijas vīriešu izlases kvalifikācijas spēles pasaules kausam basketbolā.

Visi laureāti saņēma mākslinieces Ilzes Dūdiņas veidotas stikla statuetes un Rīgas pašvaldības sarūpētas naudas balvas.

Balvu pasniegšanas ceremoniju vadīja pieredzējis sporta notikumu pārzinātājs, žurnālists, raidījumu moderators un producents Uģis Joksts un aktrise Marta Lovisa Jančevska. Ar muzikāliem priekšnesumiem klātesošos iepriecināja dziedātāja Aminata, grupa „Citi zēni”, čellists Antons Trocjuks un vijolnieks Daniils Bulajevs.

Apbalvojuma „Rīgas sporta laureāts 2022” nominācijām bija izvirzīti pazīstami sportisti un sabiedrībā labi zināmi treneri, populāras komandas, kā arī skatītāju un dalībnieku plaši apmeklēti sporta notikumi.

Pieteikumus varēja iesniegt Latvijā atzītas sporta federācijas, Rīgas pašvaldības administratīvajā teritorijā reģistrētas nevalstiskās sporta organizācijas un sporta izglītības iestādes.

Apbalvojumu „Rīgas sporta laureāts 2022” galvaspilsētas labākajiem sportistiem, treneriem un komandām par teicamiem rezultātiem un augstiem sasniegumiem pasniedza jau desmito reizi.

Informācijas avots: Rīgas domes Komunikācijas pārvalde

Foto: Raimonds Subatovičs