SVINĪGĀ CEREMONIJĀ PASNIEGTAS KYODAI “GADA BALVAS 2022”

Pēc divu gadu pārtraukuma mūsu džudo kluba sportisti, treneri, vecāki, draugi un atbalstītāji tikās svinīgā “KYODAI GADA BALVA 2022” ceremonijā, lai suminātu šajā sezonā labākos džudistus un atskatītos uz svarīgākajiem notikumiem un nozīmīgākajiem panākumiem. Vairāk nekā 250 pasākuma dalībnieku satrauktām sirdīm gaidīja nomināciju uzvarētāju paziņošanu, un ikviens balvas ieguvējs saņēma sirsnīgas ovācijas.

Kā pasākuma atklāšanā uzsvēra mūsu kluba vadītājs Gatis Mīlenbergs, KYODAI vienmēr ir bijis svarīgi ne tikai sasniegt augstus rezultātus, bet arī izaudzināt savus sportistus par labiem cilvēkiem un spēcīgām personībām. Un tas nebūtu iespējams bez lieliskās komandas: Viļņa Mīlenberga, Aigara Mīlenberga, Džeisona Smoļara un Lauras Kupres

Bet jau tradicionāli kā pirmais tika sveikts labākais nominācijā “GADA KYODAI MASTERS 2022”, kuru treneri izvēlējās starp divu pieaugušo grupu – džudo un džiu-džitsu – sportistiem. Novērtējot to, ka viņš nekad nepadodas un uzreiz pēc traumas atgriežas uz tatami, tituls šogad tika Andrim Palamarčukam, kuram balvu pasniedza daudzkārtējs Latvijas čempions un Eiropas čempionātu medaļnieks Aigars Mīlenbergs.

Vairākus gadus arī KYODAI dāmām ir iespēja pilnveidot sevi un attīstīt savu fizisko sagatavotību trenera Viļņa vadībā, un viņš arī pasniedza balvu  “GADA KYODAI FITNESS 2022” uzvarētājai Diānai Zvanerei.

Mūsu klubs jau ir izaudzinājis vairākus labus tiesnešus, kurus respektē turnīru dalībnieki, citu klubu treneri un sacensību organizatori. Par “GADA KYODAI TIESNESI 2022” tika atzīts Andis Dolgiļevičs, kuru sveica viens no mūsu kluba ilggadējiem atbalstītājiem un draugiem Andis Līkansis. Jāpiebilst, ka pasākuma laikā Latvijas džudo federācijas “C” kategorijas tiesneša sertifikātu saņēma divi mūsu kluba jaunie tiesneši – Markuss Pomaskovs un Markuss Šaicāns.

KYODAI ir daudz draugu ārpus Latvijas, mēs bieži dodamies uz turnīriem citās valstīs, bet ar šiem Igaunijas valsts izlases treneriem mūs vieno īpaši ciešas draudzības saites, tādēļ par “GADA KYODAI STARPTAUTISKAJIEM DRAUGIEM 2022” tika nosaukti Dimi Lepp, Glen Viks un Jorgen Viks.

Viena no nozīmīgākajām nominācijām, kas simbolizē arī mūsu kluba nosaukumu, ir  “GADA KYODAI BRĀĻI 2022”. Šie brāļi salīdzinoši nesen kļuvuši par KYODAI komandas daļu un ļoti “izauguši” tieši attieksmes ziņā, viens otru atbalsta sacensībās un nometnēs – Daniils un Igors Podkujko, kurus sveica treneris Džeisons, kura brālis arī kādreiz trenējās mūsu klubā.

Jauna, bet ļoti svarīga nominācija “GADA KYODAI BRĪVPRĀTĪGIE 2022” veltīta tiem audzēkņiem, kuri nesavtīgi iesaistījušies mūsu kluba organizētajos pasākumos – lielākos un mazākos turnīros, kluba sacensībās. No mūsu sadarbības partnera un atbalstītāja, zvērināta advokāta Olava Cera rokām to saņēma Roberts Leizāns un Haralds Vorpulis.

Džudo panākumu kaldināšana sākas jau no mazotnes. Tradicionāli “GADA KYODAI MAZĀ SAMURAJA” titulu saņem jaunākais sportists ar labākajiem rezultātiem mūsu draugu, Varšavas džudo kluba “Lemur” organizētajā turnīrā. “Karaluch” jeb “prusaciņu” kausā šoruden lieliski startēja Ričards Rāviņš, kuram balvu pasniedza mūsu līdz šim titulētākā džudiste Anna Gulīte.

Nominācija “GADA KYODAI SUPERDŽUDOKA 2022” radusies, vērojot G2 grupas audzēkņu lielo mīlestību pret džudo. Viens no viņiem izcēlies īpaši. Lai gan gūta trauma, nākamā dienā pēc ģipša uzlikšanas puisis jau bijis treniņu zālē. Viņš seko līdzi visām džudo aktualitātēm, kluba biedru startiem un starptautiskiem turnīriem, tādēļ Franks Mikuckis godam nopelnījis šo titulu. Balvu viņam pasniedza Ralfs Kārlis Manfelds, kurš pats arī uzskatāms par “superdžudoku”, jo, atgriezies pēc traumas, gada sākumā kļuva par Latvijas čempionu.

Sports ir sports, un diemžēl arī traumas ir sporta neatņemama sastāvdaļa. Lai atgrieztos, ir jābūt lielam gribasspēkam, motivācijai un vēlmei sasniegt jaunas virsotnes. Tāds noteikti ir arī “GADA KYODAI ATGRIEŠANĀS 2022” balvas ieguvējs Gustavs Līkansis, kurš atzinību saņēma no kluba vadītāja Gata.

“GADA KYODAI IZAUGSME 2022” noteikti ir viena no nominācijām, kas sportistu vidū tiek vērtēta visaugstāk. Viens no balvas ieguvējiem KYODAI pievienojās tikai šā gada sākumā, ar salīdzinoši mazu pieredzi un zināšanām, bet parādīja lielu degsmi un neatlaidīgu darbu treniņos. Otrs mūsu klubā trenējas jau ilgāk, daudz un apzinīgi, bet turnīros bieži vien psiholoģiski “sadega”. Abi puiši gada beigās lieliski startēja sacensībās, tādēļ priecājamies par Vadimu Nesterovu un Danielu Zvaneru! Balvu abiem pasniedza 2019.gada “izaugsmes” titula īpašnieks Emīls Potapovs.

Vissirsnīgākās nominācijas nosaukumu noteikti pelnījusi “GADA KYODAI DRAUGU DUELIS 2022”. Mūsu kluba sportisti ļoti bieži tiekas finālos, bet šie divi jaunieši ne tikai trenējas vienā grupā, mācās vienā klasē, bet tiešām ir labi draugi, kuri viens otru atbalsta. Uzvarētājus – Maksimu Konstantinovu un Dmitriju Kolosovu sveica Latvijas junioru čempions, starptautisko turnīru medaļnieks Andis Dolgiļevičs.

Sportistiem katra uzvara ir svarīga, bet uzvarēt Latvijas meistarsacīkstēs, Latvijas un Baltijas čempionātos vai izcīnīt medaļas Eiropas un pasaules līmenī ir dubultnozīmīgi. Par “GADA KYODAI ČEMPIONIEM 2022” kļuva: Markuss Šaicāns (1.vieta Baltijas čempionātā, 7.vieta Eiropas kadetu kausā); Mārtiņš Ieviņš (1.vieta Latvijas meistarsacīkstēs U14, U16); Dmitrijs Kolosovs (1.vieta Latvijas meistarsacīkstēs U14); Nikola Gluhovska (1.vieta Latvijas meistarsacīkstēs U14); Tomass Manfelds (1.vieta Latvijas meistarsacīkstēs U16); Anna Gulīte (3.vieta EČ kadetiem; 3.vieta PČ kadetiem); Ralfs Kārlis Manfelds (1.vieta Latvijas čempionātā pieaugušajiem); Una Dolgiļeviča (2.vieta Eiropas kauss junioriem). Jāuzteic arī mūsu mazie “čempioni”, kuri uzvarēja Latvijas džudo federācijas rīkotā kausa trīs posmu kopvērtējumā: Eva Kiara Ngari, Madara Linda Mazapša,  Zlata Lonska,  Megija Pavāre,  Olivers Mīlenbergs,  Hugo Atis Celms un Franks Mikuckis.

Katra mazā uzvara ved pie aizvien lielākām uzvarām. Šogad mūsu sportistei Annai Gulītei izdevās pārrakstīt ne tikai KYODAI, bet arī Latvijas džudo vēsturi, jo līdz šim ne vienai jaunietei tas nebija izdevies – izcīnīt medaļu pasaules čempionātā. Nominācijā “GADA KYODAI NOZĪMĪGĀKĀ UZVARA 2022” Annai konkurentu nebija. Ar lieliskajiem panākumiem un balvas iegūšanu viņu sveica Eiropas vicečempione Una Dolgiļeviča.

Uzvaru kaldināšanā, pasākumu, nometņu un turnīru organizēšanā neiztikt bez palīgiem un atbalstītājiem, tādēļ lielu paldies un dāvanas saņēma Evija un Olavs Ceri, Dace Manfelde, Vjačeslavs Ignatenko, Svetlana un Eduards Bobrovi, Alise Zuģicka, Olga Kovaļkova, Svetlana Afanasjeva, Andžejs Pjateckis, Andis Līkansis, Mārtiņš Grāvelis, Dmitrijs Podkujko, Dace un Edgars Poļačenoki, Aleksejs Konstantinovs, Darja Ķīse, Kirils un Vineta Gluhovski, Aleksejs Nesterovs un Edgars Reboks.

Vakara oficiālās daļas izskaņā, protams, tika sagaidītas pašas svarīgākās nominācijas, kuru uzvarētāji cītīgi krāja reitinga punktus visa gada garumā. Lai gan šajā sezonā ļoti lielu intrigu nebija, tomēr dažās vecuma grupās tikai pēdējās sacensībās tika noskaidroti godalgoto vietu ieguvēji.

GADA DŽUDISTE U10-U12:

1.Megija Pavāre (2769)

2.Madara Linda Mazapša (2432)

3.Eva Kiara Ngari (2232)

4.Viktorija Savicka (1823)

5.Zlata Lonska (1440)

6.Elza Janele (1179)

GADA DŽUDISTE U14-U16:

1.Nikola Gluhovska (3739)

2.Varvara Pjatecka (3587)

3.Marianna Bruja (2106)

4.Lauma Loreta Cera (2096)

5.Elizabete Leizāne (1564)

GADA DŽUDISTS U10:

1.Olivers Mīlenbergs (4119)

2.Māris Teicāns (3592)

3.Hugo Atis Celms (3096)

4.Ralfs Jakstevičs (2974)

5.Franks Mikuckis (2946)

6.Ričards Jēkabsons (2605)

GADA DŽUDISTS U12:

1.Ričards Ķīsis (4640)

2.Markus Reinsalu (3484)

3.Sandis Nikolajevs (3119)

4.Mihails Stepčenko (2415)

5.Grigorijs Pakula (2140)

6.Miks Jakstevičs (2059)

GADA DŽUDISTS U14-U16:

1.Markuss Zuģickis (5685)

2.Toms Kristiāns Birkhāns (5092)

3.Mārtiņš Ieviņš (4639)

4.Dmitrijs Kolosovs (4420)

5.Daniels Zvaners (3914)

6.Tomass Manfelds (3235)

GADA DŽUDISTS U18-U21:

1.Anna Gulīte (6610)

2.Antra Mužica (3243)

3.Markuss Pomaskovs (3068)

4.Markuss Šaicāns (2230)

5.Krišjānis Cers (1912)

6.Kristiāna Jurkevica (1865)

Katru mēnesi treneri izvēlas vienu džudistu, kurš ir sasniedzis labākos rezultātus turnīros, bijis atsaucīgs un izpalīdzīgs kluba biedru vidū. Gada balvas ceremonijas laikā no 12 mēneša “džudokām” džudisti balsoja par savu “GADA KYODAI SIMPĀTIJU” un 2022.gada sezonā par to kļuva Markuss Zuģickis, kuram balvu pasniedza brālis Gustavs, kurš šo titulu ieguva iepriekšējā reizē.

Prieks, ka pasākuma apmeklētāji ievēroja arī kluba “dreskodu” un apģērbā bija akcentējuši zaļo krāsu. Pārsteiguma balvu par saskaņotāko tērpu saņēma trīs mammas – Agita, Ksenija un Viktorija!

Ceremonijas laikā klātesošajiem bija iespējams ieskatīties arī kurioziem bagātajā “Gada balva 2020” filmēšanā, desmitā starptautiskā KYODAI turnīra aizraujošākajos brīžos, kā arī just līdzi Annai Gulītei cīņās par kadetu pasaules čempionāta bronzas medaļu.

Savu paldies kluba treneriem teica arī vecāki, pateicoties par ieguldīto darbu bērnu trenēšanā, kā arī cieņpilnas attieksmes veidošanā gan pret kluba biedriem, gan pretiniekiem.

Pēc pasākuma oficiālās daļas svinības turpinājās jau brīvākā gaisotnē, par ko paldies mūsu kluba mammām Alisei, Dacei, Darjai, Evijai un Sabīnai. Viesi izveidoja desmit komandas, izlozējot to nosaukumus: treneriem tika gods būt par “Mazajiem Burundukiem”, ar skaļām tauru skaņām mūs visu vakaru uzmundrināja “KYODAI Fanu Klubs”, viņiem konkurenci pārbaudījumos sagādāja “KYODAI Ātrā Palīdzība”, “KYODAI Ziemassvētku Brīnumi”, “KYODAI Čempioni”, “Nindzjas”, nākamā gada simboli – “Melnie Ūdens Zaķi”, kā arī “KYODAI Čempioni”, “KYODAI Samuraji” un “KYODAI Eņģeļi”. Pirmajā sacensību kārtā komandas sacentās džudo jostas sasiešanā, labākās piecas turpināja mēroties spēkiem piramīdas celšanā, bet finālā nokļuva trīs. Laikam jau nosaukumā bija iekodēta uzvara, jo pārāki par “KYODAI Ātro palīdzību” un “KYODAI Eņģeļiem” džudo terminu zināšanā izrādījās “KYODAI Čempioni”!

Pēc spraigajām sacensībām vakars turpinājās ar ne mazāk atraktīvām dejām. Bet – “kas notiek ballē, tas arī paliek ballē”, tāpēc – priecīgus visiem Ziemassvētkus, daudz uzvaru un sasniegumu Jaunajā gadā! Uz tikšanos nākamajā sezonā!