ŅIKITAM BRONZA EIROPAS KADETU KAUSĀ NEAPOLĒ!

Lielisku rezultātu savā debijas reizē Eiropas kadetu kausu tūrē sasniedzis mūsu kluba audzēknis Ņikita Afanasjevs, kurš aizvadītajās brīvdienās Neapolē izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā līdz 90kg. Latvijas komandā, kuru šajā turnīrā pārstāvēja desmit sportistu – septiņi puiši un trīs meitenes, Ņikitas sniegums bija augstvērtīgākais.

Pirmajā kārtā pārspējis Lielbritānijas sportistu, Ņikita aktīvi uzsāka arī ceturtdaļfināla cīņu, kurā tomēr zaudēja Slovēnijas džudistam. Kā neliels mierinājums – šis sportists turnīra noslēgumā palika aiz mūsu džudista. Gandarījuma turnīrā kā pirmais tika uzvarēts mājinieks, viņam sekoja Horvātijas pārstāvis, un ar skaistu “ippon” iegūta bronza, uzvarot Izraēlas sportistu.

KYODAI šajās sacensībās pārstāvēja arī Toms Kristiāns Birkhāns (-55kg) un Markuss Zuģickis (-60kg), kuri arī jāuzteic par labām cīņām. Abiem puišiem pa vienai uzvarai, gūstot lielisku pieredzi šāda līmeņa sacensībās. No visiem trim puišiem Eiropas kausu pieredze, kaut neliela, bija tikai Tomam, kurš pagājušajā rudenī Rīgā notikušajā turnīrā izcīnīja 5.vietu.

Latvijas izlasē bez Ņikitas medaļas vēl arī divas septītās vietas – Jēkabam Jēkabsonam (-60kg) un Sofijai Ponomarjovai (-63kg), kas ļāva mūsu valstij ierindoties 13.vietā 23 nāciju konkurencē. Kopvērtējumā uzvarēja mājinieki itāļi, kuri izcīnīja divdesmit medaļu (tiesa, viņiem arī lielākā sportistu delegācija – no 386 dalībniekiem gandrīz puse bija vietējie džudisti), otrajā vietā Francijas izlase ar 15 medaļām, bet trešie – Izraēlas sportisti, kuri kopā izcīnīja deviņas medaļas. Pie vismaz vienas medaļas tika 16 komandas.

Nākamais Eiropas kadetu kauss ar Latvijas sportistu piedalīšanos būs Zagrebā, Horvātijā, 11.-12.martā.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Ņikita Afanasjevs (-90kg) 3. +4/-1 16 715
Markuss Zuģickis (-60kg) +1/-1 49 80
Toms Kristiāns Bikrhāns (-55kg) +1/-2 36 80

FOTO: EJU