REZULTATĪVAS CĪŅAS PORTUGĀLĒ UN DEBIJA GRAND SLAM GRUZIJĀ

Mūsu pieredzējušākie sportisti arī šonedēļ turpināja startēt dažādās nozīmīgās sacensībās – Patriks Kalniņš (-66kg) un Emīls Potapovs (-73kg) piedalījās Eiropas junioru kausā Portugāles pilsētā Koimbrā, savukārt Una Dolgiļeviča  (-78kg) pirmo reizi startēja Grand Slam turnīrā, ko uzņēma Gruzijas galvaspilsēta Tbilisi.

Labs starts Patrikam, kurš uzvarēja trīs cīņas pēc kārtas, pārspējot Spānijas, Portugāles un Francijas džudistus. Apakšgrupas finālā piedzīvots zaudējums Kazahstānas sportistam, bet pirmajā gandarījuma cīņā arī Itālijas pārstāvim. Līdz labāko astotniekam pietrūka vienas uzvaras.  Savukārt Emīls pēc brīvas pirmās kārtas otrajā pārspēja Portugāles vienaudzi, bet pēc tam piekāpās Itālijas džudistam un gandarījuma cīņām nekvalificējās.

Latviju šajā turnīrā pārstāvēja deviņi džudisti. Labākais rezultāts – 7.vieta Jānim Strazdiņam (+100kg). Pavisam turnīrā piedalījās 360 sportistu no 22 valstīm. Kopvērtējumā 1.vieta Francijas džudistiem, uz goda pjedestāla zemākajiem pakāpieniem kāpa Itālijas un Spānijas juniori. Latvijai – 18.vieta.

Tbilisi Grand Slam posms pulcēja vēl lielāku dalībnieku skaitu – 419, kuri pārstāvēja 61 valsti. Prestiža ziņā Grand Slam turnīri ir vieni no augstākajiem, un piedalīties tajos ir katra sportista izaicinājums. No mūsu kluba līdz šim šāda līmeņa turnīros bija startējuši tikai abi mūsu treneri – Gatis un Aigars Mīlenbergi, kā arī Dāvis Dūda un Emīls Gerkens. Nu kārta bija pienākusi arī Unai Dolgiļevičai (-78kg). Pirmajā kārtā viņai pretī stājās Itālijas sportiste. Diezgan ātri saņēmusi divus brīdinājumus, Una ieguva “wazari”, tomēr cīņas otrā puse aizritēja nepārliecinoši, un mūsu sportiste nopelnīja trešo “šido”.

Latviju šajā turnīrā pārstāvēja trīs sportisti, veiksmīgāk no visiem startēja Entonijs de Anželiss, uzvarot divas cīņas. Kopvērtējumā pārāki par citiem bija mājinieki, izcīnot trīs zelta, divas sudraba un vienu bronzas medaļu. Aiz viņiem diezgan negaidīti ierindojās Serbijas džudisti ar diviem zeltiem un vienu sudrabu, kā arī Mongolijas komanda, kura izcīnīja vienu zelta, divas sudraba un vienu bronzas godalgu.

 

Foto: Arturs Stabulnieks

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Junioru kauss Koimbrā        
Patriks Kalniņš (-66kg) +3/-2 48 170
Emīls Potapovs (-73kg) +1/-1 37 80
Grand Slam Tbilisi        
Una Dolgiļeviča (-78kg) -/-1 19 50