UNAI BRONZA PIEAUGUŠO EIROPAS KAUSĀ RĪGĀ

Marts aizrit džudo zīmē – dažāda līmeņa starptautiski turnīri visa vecuma grupām notiek katru nedēļas nogali, un vairākos no tiem piedalījās arī mūsu kluba sportisti, sagādājot līdzjutējiem daudz emociju. Pēc ilgāka pārtraukuma uz tatami kāpa Una Dolgiļeviča (-78kg), izcīnot bronzas medaļu Rīgā notikušajā Eiropas kausā pieaugušajiem. Piektā vieta šajā turnīrā Gustavam Līkansim (+100kg) – arī viņš atgriezies sacensību apritē pēc traumas sadziedēšanas.

Una cīņas sāka jau no ceturtdaļfināla, kurā piekāpās vēlākajai šī turnīra uzvarētājai no Somijas. Pirmajā gandarījuma cīņā tika pārspēta britu džudiste, bet cīņā par bronzu uzvarēta Nīderlandes sportiste.

Arī Gustavs turnīru uzsāka ceturtdaļfinālā, pārspēdams Kazahstānas džudistu. Pusfinālā mūsu sportists zaudēja kategorijas uzvarētājam, vēl vienam Kazahstānas džudistam, bet cīņā par bronzu – Latvijas komandas biedram.

Rīgas kausā pirmajā dienā startēja arī Andis Dolgiļevičs (-73kg), kurš pirmajā kārtā bija brīvs, otrajā uzvarēja Norvēģijas džudistu, bet pēc tam zaudēja Izraēlas sportistam. Patriks Kalniņš (-66kg) un Emīls Potapovs (-73kg) zaudēja pirmajās cīņās un no tālākās dalības turnīrā izstājās.

Pavisam turnīrā Rīgā piedalījās 190 džudistu no 24 valstīm. Kopvērtējumā uzvarēja Kazahstānas džudisti, aiz sevis atstājot Somijas un Ukrainas izlases. Latvijas komandai ar vienu zelta un divām bronzas medaļām – sestā vieta.

Savukārt pirms nedēļas Ņikita Afanasjevs (-90kg) pārstāvēja Latviju kadetu kausā Zagrebā, kurā pulcējās ļoti liels dalībnieku skaits – 871. Turnīrs tika iesākts veiksmīgi, uzvarot Ungārijas džudistu, bet otrajā cīņā piedzīvotais zaudējums Azerbaidžānas sportistam liedza sacensības turpināt.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Rīgas kauss        
Una Dolgiļeviča (-78kg) 3. +2/-1 8 625
Gustavs Līkansis (+100kg) 5. +1/-2 9 530
Andis Dolgiļevičs (-73kg) +1/-1 36 80
Emīls Potapovs (-73kg) -/-1 36 35
Patriks Kalniņš (-66kg) -/-1 28 35
Zagrebas kauss        
Ņikita Afanasjevs (-90kg) +1/-1 47 80