ŅIKITA IZCĪNA SUDRABU EIROPAS KADETU KAUSĀ TEPLICĒ

Lieliski Eiropas kadetu kausā Čehijas pilsētā Teplicē startējis KYODAI sportists Ņikita Afanasjevs (-90kg), kurš svētdien iepriecināja savus līdzjutējus ar sudraba medaļu.

Mūsu džudists uzvarēja četras cīņas pēc kārtas, pārspējot vienaudžus no Turcijas, Austrālijas, Rumānijas un Brazīlijas, un tikai finālā piekāpās šā brīža pasaules ranga līderim un vārda brālim no Ukrainas. Jāpiebilst, ka arī Ņikita ievērojami uzlabojis savu pozīciju pasaules reitingā – no 22.vietas pakāpjoties uz 11.

Atzīstamu sniegumu parādīja arī Tomass Manfelds (-73kg), kurš pamatturnīrā uzvarēja Igaunijas un Gruzijas sportistus, bet 4.kārtā zaudēja Azerbaidžānas sportistam, šīs kategorijas uzvarētājam. Gandarījuma turnīra pirmajā cīņā Tomass pārspēja Moldovas džudistu, bet pēc tam zaudēja Polijas pārstāvim, ierindojoties dalītajā 9.vietā.

Pārliecinoši turnīru uzsāka arī Anna Gulīte (-63kg), uzvarot Portugāles un Čehijas džudistes, bet trešajā kārtā, cīnoties ar Serbijas pārstāvi, tika saņemts “hansoku-make”. Gandarījuma cīņām Anna nekvalificējās.

Tomam Kristiānam Birkhānam (-55kg) jau pirmajā cīņā pretī stājās nākamais bronzas medaļas ieguvējs no Azerbaidžānas, bet gandarījuma cīņā pārāks par mūsu sportistu bija serbu džudists.

Teplices kadetu kausā piedalījās ļoti liels dalībnieku skaits – 920, pārstāvot 39 nāciju, tostarp arī tik tālu valstu kā Brazīlijas, Kanādas un Austrālijas, komandas. Kopvērtējumā ļoti pārliecinoši uzvarēja Azerbaidžānas jaunie džudisti, izcīnot sešas zelta, vienu sudraba un četras bronzas medaļas. Otro vietu ieņēma Turcijas sportisti ar divām zelta un vienu bronzas medaļu, bet trešajā vietā – Vācijas komanda ar vienu zelta, vienu sudraba un divām bronzas godalgām. Latviju šajā turnīrā pārstāvēja 20 sportistu, mums – dalītā 17.vieta.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga puntki
Ņikita Afanasjevs (-90kg) 2. +4/-1 40 865
Tomass Manfelds (-73kg) +3/-2 84 170
Anna Gulīte (-63kg) +2/-1 74 125
Toms Kristiāns Birkhāns (-55kg) -/-2 71 35