BEZ LIELIEM PANĀKUMIEM AIZVADĪTS EIROPAS KADETU KAUSA POSMS POLIJĀ

Pagājušās nedēļas nogalē gandrīz astoņi simti jauno džudistu tikās uz tatami Polijas pilsētā Belsko Bjalā, lai noskaidrotu spēcīgākos Eiropas kadetu kausa posmā. Diemžēl Latvijas sportisti, lai gan piedalījās kuplā skaitā, ievērojamus panākumus neguva un labāko astotniekā neiekļuva.

Mūsu klubu šajā turnīrā pārstāvēja trīs džudisti – Toms Kristiāns Birkhāns (-55kg), Tomass Manfelds (-73kg) un Ņikita Afanasjevs (-90kg). Toms uzvarēja pirmo pretinieku, bet pēc tam sekoja zaudējums un tālākām cīņām kvalificēties neizdevās. Tomass un Ņikita arī sāka ar uzvaru, nākamās cīņas aizvadīja ar savas apakšgrupas uzvarētājiem (Tomasa pretinieks finālā izcīnīja sudraba medaļu, bet Ņikitas – zelta) un ieguva iespēju pacīnīties gandarījuma turnīrā. Tajā arī abiem veiksmīgs sākums, bet otrajā cīņā diemžēl piedzīvots zaudējums.

Ļoti pārliecinoši turnīrā uzvarēja Francijas džudisti, izcīnot četras zelta, sešas sudraba un piecas bronzas medaļas. Otrajā vietā palika Ukrainas komanda ar divām zelta un vienu bronzas godalgu, bet trešie – gruzīni, kuriem viens zelts, divi sudrabi un četras bronzas. Pavisam divu dienu laikā uz tatami izgāja 781 sportists no 34 valstīm. Mūsu kaimiņiem – igauņiem un lietuviešiem – pa vienai trešajai vietai.

KYODAI SPORTISTU REZULTĀTI:

Vārds, uzvārds, svara kategorija Vieta Uzvarētās/zaudētās cīņas Dalībnieku skaits Reitinga punkti
Tomass Manfelds (-73kg) +2/-2 72 125
Ņikita Afanasjevs (-90kg) +2/-2 38 125
Toms Kristiāns Birkhāns (-55kg) +1/-1 47 80

FOTO: Bartek Witkowski